Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезателите ни по аеробика: Ние не сме само отбор, ние сме семейство

Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки, Антонио Папазов и Тихомир Баротев
Снимка: БОК - Костадин Андонов


„Това беше едно голямо състезание. Нашата мечта беше да дойдем тук и се радваме, че спечелихме медал. Доволни сме от това, което постигнахме. Прославихме България. Ние не сме само отбор, ние сме семейство“, това заявиха състезателите ни по аеробика - Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки, Антонио Папазов и Тихомир Баротев пред пресаташето на БОК Тодор Шабански след спечелването на сребърния медал в дисциплината Групи на европейските игри в Минск.

Снимка

„Това съчетание го направихме и измислихме още миналата година. Музиката си я избрахме заедно с нашия треньор Димитрина Къндева. Тя е специална, защото е на народна песен (б.р. Притури се планината). Хореографията също е на Димитрина Къндева“, споделиха още състезателите ни.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Килиан Мбапе

ПСЖ е на малка крачка от титлата във Франция

Пари Сен Жермен победи като гост Лориен с 4:1 и е съвсем близо до нова титла във френското първенство 4 кръга преди края. От нея го делят две точки, реално една, заради много по-добрата си голова разлика от втория Монако. Монегаските отложиха малко развръзката с победа у дома си с 1:0 над Лил, но изостават с 11 точки от лидера. В друга среща от 29-ия..

публикувано на 25.04.24 в 06:56
Аталанта

Аталанта продължава успешно на няколко фронта

Отборът на Аталанта продължава с отличното си представяне на няколко фронта. След като отстрани Ливърпул в Лига Европа, тимът на Джан Пиеро Гасперини се класира на финала за Купата на Италия.  Аталанта отстрани Фиорентина в полуфиналите, след като победи в реванша у дома си с 4:1. В първата среща флорентинци спечелиха с 1:0, но това за тях се оказа..

публикувано на 25.04.24 в 06:39
Евертън - Ливърпул

Евертън спря Ливърпул за титлата в Англия

Евертън преустанови почти всички надежди на градския си съперник Ливърпул за титлата в Англия, след като „карамелите“ спечелиха заслужено с 2:0  в отложен мач от 29-ия кръг. Успехът на практика, но не и на теория, подпечата спасяването на „карамелите“ в елита, докато „червените“ имат все по-малко шансове да стигнат до златните медали. Големите герои за..

публикувано на 25.04.24 в 06:16
Кевин Пенев и Здравко Куртев (треньор)

Гимнастиците ни не успяха да се класират за финалите на Европейското

Българските състезатели не успяха да се класират за финалите на отделните уреди на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Най-предно място в пресявките намериха Кевин Пенев, който е 18-и на земя, и Даниел Трифонов с 19-а позиция на прескок. Само първите осем от всеки уред продължават в борбата за отличията. На земна..

публикувано на 25.04.24 в 06:06

Рами Киуан донесе 11-тия медал на България на европейското по бокс

Рами Киуан закри по перфектен начин за България днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът ни надделя над Михал Ярлински (Полша) и се класира за полуфиналите в сръбската столица. Така българинът донесе 11-ти медал за страната ни, гарантирайки си минимум бронз. Под наставленията на Жоел Арате,..

публикувано на 24.04.24 в 21:19

Лудогорец обезсмисли реванша с Хебър за Купата

Лудогорец победи лесно с 4:0 у дома Хебър в първи полуфинален двубой от турнира за купата на България.  Носителят на трофея от миналия сезон успя да вземе аванс в резултата още в четвъртата минута на мача. Франсиско Гомес центрира и топката достигна до Рик Джонатан и той откри резултата с точен изстрел във вратата на гостите.   Четири минути след това..

публикувано на 24.04.24 в 20:53

Баскетболистките на Берое драматично спечелиха титлата

Берое Стара Загора завоюва титлата в женската А група за четвърти пореден и общо шести път в своята история. Настоящите шампионки оцеляха срещу Монтана 2003 с 67:66 в петата решителна среща, изиграна в зала „Общинска“. Двата тима сътвориха драма, спираща дъха, но във финалните акорди баскетболистките на Албена Хубенова изстрадаха ценния триумф и..

публикувано на 24.04.24 в 20:35