Преглед на българския печат

Снимка: БНР

"Северозападна България остава само с една болница, пръсната в три града", пише вестник "Сега". Изданието обяснява, че заради липсата на лекари и достатъчно население процесът по замиране на отделения и цели болници става драстичен. Това означава, че Видин, Враца и Монтана може да имат общо отделение по педиатрия в единия от градовете, а по хемодиализа - в другия, се обяснява в статията.

"Кабинетът с план за 10% ръст на доходите догодина", съобщава "Монитор". Това обяви премиерът Бойко Борисов, който вчера инспектира изграждането на магистрала "Европа". По думите му, за да се повишат доходите, трябва най-скоро да има приходи от подготвяната тол система. Чакаме у нас да стъпят и още по-големи германски компании, допълва "Монитор".

"20% от българите не са почивали повече от 10 г.", информира вестник "Дума", като цитира данни от проучване на социологическата агенция "Тренд".

На въпрос "От колко време не сте ходили на почивка през лятото?" -  най-голям е процентът на тези, които са отговорили, че не са почивали между 2 и 5 години - 24%. 20 на сто от българите обясняват, че не са били на почивка в последните 10-20 години, а 19% не са пътували между 5 и 10 години.

"По-евтино море до 30% през юли и август у нас", пише "Труд". Изданието уточнява, че отстъпки от 10 до 30 на сто за почивки през лятото предлагат почти всички хотели по морето. Причина за това е спадът на ранните резервации, отливът на туристи от Русия и Германия и конкуренция от Гърция, Турция и Египет.

"Електронен подпис на смартфона за достъп до чиновниците", съобщава "24 часа". Вестникът обяснява, че чрез телефона вече ще се дава достъп до всички електронни услуги на правителството, включително да се подават заявления до чиновниците.

За достъп до интернет портала обаче ще е нужен облачен или мобилен електронен подпис, уточнява ръководителят на Държавна агенция “Електронно управление” Атанас Темелков.

Електронният подпис за мобилен телефон ще е безплатен за следващите 4 месеца, но след това ще има абонаментна такса, допълва "24 часа".


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33