Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медиците в Троян обявиха, че прекратяват протестите си до септември

| обновено на 28.06.19 в 16:02
Снимка: www.mbal-troyan.com

Медицинските специалисти от троянската болница обявиха, че прекратяват протестите си до септември, за когато е насрочен национален протест.

Ако до тогава исканията им не бъдат изпълнени, подават колективна оставка. Те настояват за увеличаване на заплатите, по-добри условия на труд, както и болниците да не са търговски дружества.

Протестиращите днес бяха значително по-малко в сравнение с първите два дни от протестите, но много от тези 60 специалисти по здравни грижи, които са се подписали под декларацията с исканията към здравното министерство, продължават да настояват за увеличение на работните им заплати, които да не са по малко от две минимални работни заплати, става въпрос за заплатите на медицинските сестри, лаборантите, рехабилитаторите, анестезиолозите, всички специалисти по здравни грижи.

Освен това те продължават да настояват и за допълнителни възнаграждения, особено в отделенията, които са по-натоварени, както увеличаване на нощния труд от 50 стотинки на три лева на час.

Всички бяха категорични, че остават в готовност и продължават да твърдят, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще подадат колективна оставка.

"Продължаваме с протестите, докато се чуе нашият глас“.

“Аз работя в лабораторията – старши лаборант, 660 лева – това ми е заплатата“, казаха вчера протестиращи специалистите по здравни грижи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Медици в Троян и днес спряха работа за един час

За втори пореден ден специалистите по здравни грижи от Многопрофилната болница в Троян спряха работа за един час по обяд. Те протестират срещу здравното министерство, тъй като, според тях, министър Кирил Ананиев не е спазил своето обещание -..

обновено на 27.06.19 в 15:28

Медиците в Троян излязоха на протестират

Специалистите по здравни грижи от многопрофилната болница в Троян започнаха от днес ефективни едночасови протестни действия заради ниското заплащане на труда им. Месечните възнаграждения на медицинските сестри в болницата са малко над 600 лева..

обновено на 26.06.19 в 19:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радев, Тагарев и Денков на конференция за НАТО

Конференция, посветена на членството в НАТО, ще има в София. Тя е организирана от Дипломатическият институт към министъра на външните работи, Информационният център на Министерството на отбраната, Атлантическият клуб в България и Софийският форум за..

публикувано на 29.03.24 в 08:08

Георги Кадиев: Изборът за служебен премиер е между двамата зам.-председатели на Сметната палата

Реалният избор за служебен премиер е между двамата заместник-председатели на Сметната палата. Това заяви пред БНР Георги Кадиев - бивш зам.-министър на финансите и бивш общински съветник в София. Той изброи причините за отпадането на останалите 8..

публикувано на 29.03.24 в 07:57
Укпаински сапьори край Днепър

Руските сили атакуваха инфраструктурни обекти в Централна Украйна

Руските сили атакуваха инфраструктурни обекти в района на град Днепър в Централна Украйна. Системите за въздушна тревога предупредиха за опасност от ракетни удари на територията на цялата страна. Един човек е бил ранен при руска атака с дронове..

публикувано на 29.03.24 в 07:54

Катастрофа с автобус с ученици в Германия, няма жертви

Автобус катастрофира в Германия за пореден път. Инцидентът този път е в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия.; В превозното средство са пътували около 60 души - повечето ученици, които се връщали от посещение в Англия. Автобусът..

публикувано на 29.03.24 в 07:53

И не забравяйте: В неделя се местят стрелките с час напред!

На 31 март, неделя, преминаваме към лятното часово време. Преместваме часовниците е с един час напред. В 3:00 ч. през нощта стрелките трябва да покажат 4 часа. Към астрономическото време ще се върнем на  27 октомври.

публикувано на 29.03.24 в 07:45

Преди 20 години България става член на НАТО: Историята

На днешната дата преди 20 години България става член на НАТО. На тази дата страната ни депозира документите си по присъединяването във Вашингтон. Хранилището в Държавния департамент служи като депозитар на договорите на НАТО. През 2004-а година..

публикувано на 29.03.24 в 07:41

Последен ден на хартиените рецепти за антибиотици

Днес е последният ден, в който лекари и зъболекари могат да изписват антибиотик на хартиена рецепта. Ще могат и през почивните дни, но за пациенти, които са потърсили спешна и неотложна медицинска помощ, а от понеделник антибиотиците ще се изписват..

публикувано на 29.03.24 в 07:41