Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОК възстанови членството на Кувейт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международният олимпийски комитет (МОК) възстанови членството на Кувейт в организацията, което означава, че спортистите от страната ще могат да се състезават с националния си флаг на Олимпиадата в Токио 2020.

Кувайт беше със замразено членство от октомври 2015 година заради държавна намеса във вътрешните работи на националния олимпийски комитет.

Заради това атлетите от азиатската държава се състезаваха под олимпийски флаг Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година, а НОК на Кувейт беше със спрян достъп до финансовите фондовете на МОК.

Санкцията е вдигната, след като в страната изпълниха всички необходими препоръки, включително и нови избори за ръководство на местната централа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кьолн загуби с 0:2 от Дармщат

Дармщад победи Кьолн в битка за оставане в елита

Кьолн потъна още повече в зоната на изпадащите в Бундеслигата, след като допусна изненадващо поражение у дома с 0:2 от последния Дармщат в среща от 30-ия кръг. Дармщад поведе в резултата в 57-ата минута, след като Кьолн не успя да се справи при един ъглов удар. Топката попадна в Кристоф Кларер, който стреля с плътен удар между краката на..

публикувано на 20.04.24 в 19:22
Бърнли победи с 4:1 Шефийлд

Бърнли се доближи на три точки от спасителната зона

Отборът на Бърнли записа ключова победа с 4:1 над опашкаря в английското първенство по футбол Шефилд Юнайтед, с което "виненочервените" се доближиха на три точки от спасителната зона във Висшата лига.  Бърнли е с 23 точки, Лутън е с позиция напред с 25, а Нотингам Форест е първи над чертата с 26. Бърнли записа по две попадения в двете..

публикувано на 20.04.24 в 19:17
Гарбине Мугуруса

Бивша № 1 в тениса обяви края на кариерата си

Бившата номер 1 в света Гарбине Мугуруса (Испания) обяви, че се оттегля от тенис. Тя съобщи новината преди церемонията по връчването на годишните награди на Световната спортна академия "Laureus". "Изключително съм благодарна на всички хора, които ми помогнаха и бяха с мен през цялата тази глава от живота ми, защото без тях нямаше да мога да..

публикувано на 20.04.24 в 19:00
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева е втора в многобоя на Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева спечели сребърен медал, а Ева Брезалиева се класира на десето място в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Краснобаева игра много стабилно и в двата дни и събра 134.950 точки (35.950 на обръч, 33.800 на топка, 34.850 на бухалки, 30.350 на лента), за да вземе среброто.  Другата..

публикувано на 20.04.24 в 18:41
България разгроми Сърбия на ръгби

България разгроми Сърбия на ръгби и е първа в групата

Отборът на България победи тима на Сърбия с категоричното 30:7 в двубой от група С на Европейската ръгби конференция, с което "лъвовете" оглавиха генералното класиране при равенство в точките с Молдова. Двата отбора са с по две победи и по девет точки преди директния двубой помежду си в началото на месец май, като родните национали имат предимство..

публикувано на 20.04.24 в 17:54
Олександър Бабич

Бабич: С ЦСКА София и Черно море 4 точки е страхотен резултат

Старши треньорът Олександър Бабич остана много доволен от четирите точки, които Пирин успя да измъкне от топ отборите в българското първенство по футбол. "Орлетата" победиха ЦСКА-София, а днес завършиха наравно 0:0 с Черно море. "Играхме три мача с топ отборите в класирането и тези четири точки са страхотен резултат. Знаехме, че ще трябва да..

публикувано на 20.04.24 в 17:39
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Не се справихме в завършващата фаза

Попадението е единственото нещо, което липсваше в играта на Черно море срещу Пирин, заяви старши треньорът на "моряците" Илиан Илиев след равенството 0:0 в Благоевград. "Създадохме доста ситуации, в които не се справихме в завършващата фаза. Единствено това ни липсваше. Направихме почти всичко, пресирахме високо, неутрализирахме им контрите,..

публикувано на 20.04.24 в 17:33