Студенти от НАТФИЗ откриват с "Ромео и Жулиета" шекспировия фестивал в Паталеница

Фрагмент от "Бурята", представена в Паталеница
Снимка: БГНЕС, архив

Постановка на студенти от НАТФИЗ ще открие днес международния шекспиров фестивал в пазарджишкото село Паталеница. Студентите от класа на доц. Пенко Господинов ще изиграят "Ромео и Жулиета".
По време на форума, който има вече 20-годишна история, на откритата сцена на селото, са били поставени 14 от произведенията на великия драматург. Част от тях са били двуезични театрални проекти с участието на актьори и режисьори от Великобритания. 
Програмата тази година включва и постановките "Венецианският търговец" и "Сън в лятна нощ". 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Борисов: Сделката за Брекзит зависи от британския парламент

Премиерът Бойко Борисов заяви днес преди началото на Европейския съвет в Брюксел, че от британския парламент зависи дали споразумението за Брекзит ще бъде одобрено. Брекзит сделката Първо сделката трябва да мине в събота през парламента в Лондон, иначе - това сме го играли много пъти, посочи Борисов. „Божа работа, никой не може да каже“,..

обновено на 17.10.19 в 19:41
Среща на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган и американския вицепрезидент Майк Пенс и на двете държавни делегации.

Ердоган и Майк Пенс обсъдиха военната операция в Сирия

Завърши срещата на четири очи между турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган и американския вицепрезидент Майк Пенс и на двете делегации. Разговорът на двамата държавници в Анкара продължи около 1:40 часа. Двете страни започнаха срещата с коренно противоположни позиции, като американската страна разчита, че ще убеди Турция да спре военната операция..

публикувано на 17.10.19 в 19:18
Кристалина Георгиева, управляващ директор на МВФ

Лио Баунах: Необходими са и повече публични инвестиции в пенсии и подобряване на доходите

Структурни реформи, преодоляване на неравенството и крайната бедност - тези послания прозвучаха от Вашингтон в две поредни пресконференции - на генералния директор на Световната банка Дейвид Малпас и на управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Във Вашингтон се провежда есенната среща на двете институции. Макар за..

публикувано на 17.10.19 в 18:33
Антон Митов в студиото на

Антон Митов: Три месеца е кратък срок, а много неща трябва да се свършат

Много тежка работа ме чака. Тепърва ще имам притеснения. Ние сме приятели с господин Костов. Аз обаче, за разлика от него, съм от 1977-ма година в това радио. Само и.д. генерален директор не съм бил! Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ новият временно изпълняващ длъжността „генерален директор“ на БНР Антон Митов. Той  е завършил..

публикувано на 17.10.19 в 18:19
Красимир Каракачанов

Каракачанов: Ако не се преодолеят спорните въпроси, Северна Македония ще трябва да почака за ЕС

Ако не бъдат преодолени спорните въпроси, Северна Македония ще трябва да почака за преговорите за присъединяване към Европейския съюз, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов. Така той коментира поредното безрезултатно заседание на съвместната комисия по историческите и образователните въпроси: "Явно след позицията на Франция, когато стана..

публикувано на 17.10.19 в 18:04
Момчил Инджов

Момчил Инджов: Мнозинството жители на Каталуния не са привърженици на независимостта

В Каталуня много бързо нещата ще утихнат, тъй като испанското правителство няма да отстъпи. Никой няма да допусне автономия. Ще продължат, ще продължат и ще спрат! Това каза журналистът Момчил Инджов в коментар на събитията в Каталуния от последните 3 дни. Според него до кървавите стълкновения се е стигнало не защото местните лидери са..

публикувано на 17.10.19 в 17:52

Омбудсманът Диана Ковачева с препоръки за водоснабдяването

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръки до министрите на регионалното развитие Петя Аврамова и на социалната политика Бисер Петков относно качеството, цената на водата и подпомагането на хора с ниски доходи при заплащане на водоснабдителните услуги.  Повод за препоръките са жалби на граждани срещу лошото според тях качество на водата, в..

публикувано на 17.10.19 в 17:33