Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 57 мигранти, опитали да стигнат до Италия с лодка, са открити край Пелопонес

Снимка: ЕПА/БГНЕС

57 мигранти, които са опитали да достигнат до Италия с лодка, са качени на борда на танкер, край гръцкия остров Пелопонес, предадоха информационните агенции. Те ще бъдат върнати в гръцко пристанище, съобщи местната брегова охрана. 
В момента мигрантите се опитват да заобиколят практически затворения балкански път и пътуват към Западна Европа по море директно от Гърция или Турция към Италия по организирани от трафиканти маршрути, отбелязва агенция ДПА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кораб на германска хуманитарна организация с 65 мигранти плава към о-в Лампедуза

Кораб на германска хуманитарна организация с 65 мигранти на борда плава към италианския остров Лампедуза, край който в морето вече е блокиран друг кораб с мигранти, предаде Асошейтед прес. Макар през последните дни Италия да отказва да приема..

публикувано на 06.07.19 в 13:35
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доналд Тръмп в съдебната зала в Ню Йорк, 15 април 2024 г.

Издател на таблоид даде показания в процеса срещу Тръмп

Бившият издател на таблоида "National Enquirer" даде пръв показания в процеса срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Ню Йорк. Делото срещу Тръмп продължава с разглеждане на нападките му срещу свидетели 72-годишният Дейвид Пекър..

публикувано на 23.04.24 в 21:55
Еван Гершкович

Руски съд отхвърли нова жалба на Гершкович от WSJ срещу задържането му по обвинение в шпионаж

Руски съд отхвърли днес поредната жалба на журналиста на "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович срещу предварителното му задържане по обвинение в шпионаж. Той бе задържан от Федералната служба за сигурност на 29 март миналата година и така стана първият..

публикувано на 23.04.24 в 21:52

Сенатът одобри законопроектите в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван

Законопроектите в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван преодоляха с лекота процедурните пречки в Сената на Съединените щати. Текстовете, които предвиждат общо 95 милиарда долара за оръжейни доставки и финансова помощ за американските съюзници,..

публикувано на 23.04.24 в 21:48

Александър Йорданов от ЕНП настоя комплексът "Камчия" да бъде конфискуван

Евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов настоя да бъде конфискуван комплексът "Камчия" по време на дебат в Европарламента, посветен на използването на руските активи за възстановяването на Украйна. "В България, на брега на прекрасното Черно море,..

публикувано на 23.04.24 в 21:17

И Марин Димитров ще чака в ареста делото за ОПГ с Банкова и Живко Коцев

Софийският градски съд задържа под стража хасковския бизнесмен Марин Димитров. Заедно със сина му Стефан, бившата шефка на Митниците Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, той е обвинен за участие в организирана престъпна група за..

публикувано на 23.04.24 в 20:21
Стопкадър /

Пуснаха журналиста Димитър Стоянов под гаранция от 5000 лева

Журналистът Димитър Стоянов е освободен срещу гаранция от 5 000 лева. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.  43-годишният Стоянов е с повдигнаото обвинение за хулиганство и закана с убийство.   Той беше задържан и отведен в Пето РПУ в..

публикувано на 23.04.24 в 19:54

Държавният департамент на САЩ: България продължава да има проблем с човешките права

България продължава да страда от сериозни проблеми с опазването на човешките права, констатира в доклада си за миналата година Държавният департамент на Съединените щати. Според авторите на доклада са налице достоверни сведения за мъчения и..

публикувано на 23.04.24 в 19:46