Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Мездра с безвреден препарат бяха обработени открити площи срещу комари, бълхи и кърлежи

3
Снимка: Ива Антонова

В Мездра с безвреден препарат бяха обработени открити площи срещу комари, бълхи и кърлежи. 

За първи път това лято в Мездра откритите площи бяха третирани срещу насекоми по метода на студеното аерозолно разпръскване. Избраният препарат е безвреден, но ефективен, защото унищожава яйцата на насекомите, съобщават от Общината.

Освен откритите площи в центъра на града бяха обработени и пространствата около археологическия комплекс "Калето", Стадиона и поречието на реките Моравенска и Боденска.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Иванка Шалапатова

Проект: Специални договори да гарантират права на приемните родители

Приемните родители ще подписват специални договори, които ще им гарантират осигурителни и здравни права, сред които право на пенсия и на обезщетение за болест и майчинство - това предвижда проект за законодателни промени, който екипът на социалното министерство подготвя.  Министърът на труда в оставка Иванка Шалапатова обясни, че новият вид договор..

публикувано на 29.03.24 в 15:57

Сигнал за бомба опразни търговски център в София

Сигнал за бомба е подаден в търговски център в София.  По информация на БНР сигналът е получен на служебната поща на търговския център.  Служителите са изведени. Екипи на полицията проверяват мястото.  Засега няма открито взривно устройство. 

публикувано на 29.03.24 в 15:49
ген. Олександър Сирски

Сирски: Украинската армия ще трябва да мобилизира по-малко хора от очакваното

Русия разполага с шесткратно повече оръжия спрямо украинските сили на фронта, което води до загуби на войници и позиции. Това заявява в интервю наскоро назначеният за главнокомандващ на украинската армия Олександър Сирски.  Сирски казва още, че през последните седмици и месеци Русия "използва значително повече авиация, включително насочвани..

публикувано на 29.03.24 в 15:41

Парламентът обсъжда извънредно промени в Закона за БНБ

Парламентът обсъжда извънредно промени в Закона за Българската народна банка след извънредно заседание на Комисията по правни въпроси. На него депутатите приеха на първо четене промени в Закона за Българската народна банка, с които се премахват пречките управителят и подуправителите да могат да бъдат назначавани за служебни премиери. Досега в законовия..

публикувано на 29.03.24 в 15:28
Калин Тодоров

Калин Тодоров: Предстои дясно-консервативна революция в Европа и САЩ, която ще се почувства и у нас

Предстои дясно-консервативна революция в Европа и САЩ, която ще се почувства и у нас. Тази прогноза направи пред БНР писателят и журналист Калин Тодоров и уточни: "След тези 9 месец на това удивително управление на сглобката, това, което ще се случи в Европа, а след това на изборите в САЩ - почти съм сигурен, че ще бъдем свидетели на една..

публикувано на 29.03.24 в 15:11

Жителите на 9 петрички села може да останат без обществен транспорт

Жителите на 9 петрички села може да останат без никакъв обществен транспорт заради подготвяно от БДЖ премахване на повечето влакови линии между Кулата - Петрич и Благоевград . От държавното дружество заявиха, че в момента се прави анализ и решение все още няма, но уточниха, че за най-натоварените линии ще осигурят алтернативен автобусен..

публикувано на 29.03.24 в 14:43

Тютюнопроизводители недоволни от нови изисквания при изплащане на продукцията

Недоволство назрява сред тютюнопроизводителите от района на Кирково заради нови изисквания при изплащане на продукцията.  Стопаните са недоволни от парите, които получават за килограм тютюн и твърдят, че са ощетени.  Кметът на село Кран Мустафа Юсеин обясни, че за повече произведена суровина се изплаща по-малка сума: "Разпределиха така, че до два тона..

публикувано на 29.03.24 в 14:20