Петър Къдрев: Правителството на Мицотакис ще бъде изправено пред сериозни предизвикателства

Снимка: архив

Правителството на Мицотакис ще бъде изправено пред сериозни предизвикателства и може да се стигне до недоволства, прогнозира в предаването "Преди всички" Петър Къдрев от Балканския отдел на Българската телеграфна агенция:

“Мицотакис мисля, че спечели главно с естественото недоволство от СИРИЗА. Успя да спечели с желанието на гърците да се върнат към една нормалност, която може би мнозина от тях разбират като връщане към времената отпреди кризата. Може би наистина нейният остър етап свърши, но тя още не е завършила“. 

“Резултатът от гръцките избори много точно отразява направените прогнози. Тези прогнози по същество не са се променяли от над 2 години насам, така че нещата се развиха абсолютно по сценария, който до голяма степен отговаряше и на това, което беше планирала управляващата партия в Гърция СИРИЗА, каза още пред БНР Къдрев за проведените вчера извънредни парламентарни избори в Гърция. 

В интервю за предаването “Преди всички“ анализаторът коментира още:

“Ципрас, който дойде на власт през 2015 г. на вълната на едно недоволство, събра един наказателен глас, който беше срещу партиите на статуквото в Гърция, събра и един популистки вот, който очакваше, че той ще успее да направи чудо, ще успее да постигне нещо по-различно в преговорите с кредиторите и европейските институции.  Той загуби този вот малко след изборите през 2015 г. и от тогава неговата цел беше по-скоро да се утвърди на гръцката политическа сцена, отколкото да спечели следващите избори“.

Според Къдрев това са успешни избори за Ципрас:

“Повечето анализатори преди изборите казваха, че неговата цел е да вземе поне 30% на изборите, а той получава почти 32%-31,53% по последни данни, така че според мен той дори надхвърли целта си“.

Повече от коментара на Петър Къдрев за изборите в Гърция и за това, което предстои там можете да чуете от интервюто в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59