Акапелният дамски ансамбъл на университета в Йейл гостува на ПловдивНай-старият дамски акапелен ансамбъл Whim‘n Rhythm на престижния колеж от Бръшляновата лига „Йейл“ ще гостува на Пловдив в рамките на програмата на Европейска столица на културата. Концертът на 12-е колежанки ще се състои на Римски стадион от 19.00 часа на 8 юли с вход свободен. Всички вокалистки са студентки в последната година на следването си, което гарантира опита и високите им вокални постижения.

Whim‘n Rhythm е основан по подражание на мъжките акапелни групи в университета, чиято вокална традиция има близо 160-годишна история. Репертоарът на състава се характеризира със стилово разнообразие с концентрация предимно върху джазови композиции и обработки, в съчетание със спиричуъли, кънтри, поп музика и други.

Това е второто гостуване на ансамбъла в България. Посещението им е част от традиционното световно турне на състава, което тази година включва САЩ, Австралия, Колумбия, Япония, Китай, Индия, Тайланд, ЮАР, Румъния и България.

Концертите се организират от Yale Club of Bulgaria в партньорство с Българо-американската комисия за образователен обмен Фулбрайт и с любезното съдействие на Американския колеж в София. Клубът на Йейл в България кани всички почитатели на музиката и на концертите на групата на 9 юли в Перник (Дворец на културата) и на 12 юли в София (Национален музей „Земята и хората“). Всички концерти започват в 19 часа. Концертът в София също е с вход свободен.

В прикачения звуков Файл ще чуете интервю с една от хористките Паскал Бронден и Ирина Файон  - представител на Клубът на Йейл в България.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Зелените библиотеки" са в парковете "Св. Троица" и "Дружба 1"

До 16 ч. днес "Зелените библиотеки" на Столичната библиотека ще бъдат разположени в парка "Света Троица" и парка "Дружба 1", предаде БТА. В "Света Троица" посетителите ще чуят поезията на Кристин Димитрова. В "Дружба 1" свои стихове ще чете Лъчезар Лозанов, а на малките читатели ще бъдат представени образователни игри. Ще бъде на..

публикувано на 17.08.19 в 12:06
Проф. Трендафил Миланов с дъщеря си Стойка Миланова

Спомен за проф. Трендафил Миланов

Отбелязваме 110-годишнината от рождението на забележителния цигулков педагог Трендафил Миланов, автор на актуална и днес система за музикално възпитание и обучение по цигулка. Трендафил Миланов е роден на 16 август 1909 г. в село Гълъбово, Пловдивско. През 1934 г. завършва Музикалната академия и започва работа като учител в Пловдив. Много..

публикувано на 16.08.19 в 15:55
Златомир Фунг

Златомир Фунг, победител в конкурса "Чайковски": Късметлия съм с моето българско име!

Златомир Фунг е 20-годишен виолончелист, в момента студент в "Джулиард скул" в Ню Йорк. Той се прочу у нас първо като победител в конкурса „Джордже Енеску“ в Букурещ през 2016 г., а само преди месец добави към и без това впечатляващата си колекция от награди и златния медал от конкурса „Чайковски“ в Москва - може би най-високото стъпало по пътя..

публикувано на 15.08.19 в 18:24
Вокален ансамбъл

Ансамбъл "Фортисимо" от Бургас - с два златни медала от "Гран при на нациите" 2019

Златен медал Top Level в категорията "Камерни хорове/Вокални ансамбли" и златен медал в "Поп/Джаз/Шоу" завоюваха младите бургазлии от "Фортисимо" на "Гран при на нациите" и IV Европейски хорови игри . Един от най-престижните годишни хорови форуми се проведе  в Гьотеборг, Швеция, от 3 до 10 август.  Талантливите млади певци от Бургас, събрани и..

публикувано на 15.08.19 в 13:02

Бургаски музикални вечери - новото изискано удоволствие край морето

"Бургаски музикални вечери" започват на 15 август и ще продължат до 19 август. Артистичният директор на новия фестивал - пианистът с международна кариера Иван Дончев, който е родом от Бургас, обещава в града да пристигнат знаменитости от световната сцена, които да привлекат вниманието на бургазлии и туристите по Черноморието. Зад него в това начинание..

публикувано на 15.08.19 в 10:35