Нанков: Пътните такси за камионите могат да бъдат въведени преди 1-ви март

| обновено на 10.07.19 в 14:53
Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

Пътните такси за камионите може да бъдат въведени и преди крайния срок 1-ви март 2020 г., заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Пред Народното събрание той каза, че предстоят още срещи с транспортния бранш, за да бъдат уточнени тарифите:

"Поради техническа готовност на системата търговската експлоатация може да започне в рамките на не повече от една седмица. Много преди крайния срок, т.е. възможно е да стартира и преди местните избори. Убеден съм, че ще бъдем много по-рано готови и с търговската експлоатация, на база на сроковете, които са заложени в закона. Факт е, че трябва да имаме поне още две до три експертни срещи, за да напаснем всичко".

Вече бяха обявени предложения, според които тол-таксите ще варират от 26 до 39 стотинки на километър в зависимост от това колко тежък е камионът и дали замърсява въздуха.

Междувременно от фирмата "Телетол", чийто договор за доставка на електронни винетки беше прекратен, са подали сигнал до прокуратурата с твърдения за корупция от страна на Пътната агенция и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 
От "Телетол" твърдят ,че са предали факти около договора с първия национален доставчик на електронни винетки - дружеството "Интелигентни Трафик Системи". Вчера беше съобщшено, че Пътната агенция е подписала договор и е дружеството "Конкорд Смарт Инфраструктура". 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33