Маринов пред комисия в НС: Спорно е кога полицаите полагат извънреден труд

Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Спорно е кога полицаите полагат извънреден труд, заяви вътрешният министър Младен Маринов след заседанието на ресорната комисия в парламента. Според него проблемът е характерен за служителите на СДВР, както и за тези с ненормиран работен ден:

„Основният проблем идва от служителите, които работят на ненормиран работен ден, когато продължават работата, след като е изтекъл - примерно 17:30 ч., ако това е фиксираният час за край на работно време, но процесът, който са започнали, и задачата, която са започнали, не търпи прекъсване и те е необходимо да продължат изпълнението ѝ. Там е спорът дали това е извънреден труд и как трябва да се компенсира. Това се обсъжда в момента. Това е проблем основно в Столична дирекция, тъй като тук е друго естеството на работа и натоварено на служителите, става въпрос за тези, които работят на ненормиран работен ден“.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33