Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец започна с рутинна победа защитата на титлата си

Лудогорец
Снимка: БГНЕС

Футболистите на Лудогорец надиграха във Велико Търново новака в елита Царско село с 2:0 в среща от първия кръг на Първата ни лига. Голмайстори: Клаудио Кешерю в 7-ата минута от дузпа и в 66-ата минута.

Шампионите започнаха с цели 10 промени в стартовия състав, в сравнение с мача от първия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу унгарския Ференцварош, загубен с 1:2. Единственият, който започна в стартовите 11 бе защитникът Георги Терзиев. Двубоят се изигра на стадион “Ивайло“ във Велико Търново пак с мисълта за реванша в Шампионската лига с унгарския тим. Разградчани предпочетоха да запазят тревната настилка на “Лудогорец Арена“. За Царско село пък започнаха четири от новите попълнения - Уесли Ната, Евертон, Андерсон и Родни Антуи.

Самото начало на първата част падна единственият гол за първото полувреме - Клаудио Кешерю и Жоржиньо успяха да разменят подавания в наказателното поле на гостите, а последния бе задържан от опитния Веселин Минев и реферът отсъди дузпа. Кешерю се зае да изпълнява наказателния удар и не сбърка - 1:0. До края на полувремето Лудогорец предпочете да намали темпото, да задържа повече топката, а Царско село също не успя да създаде голово положение. Така логично минималния аванс на шампионите се запази след първата част - 1:0.

Второто полувреме започна по начина, по който приключи първото - с приспивно темпо и множество пасове от страна на домакините по ширина на терена. Столичани така и не успяваха при опитите си за контраатака да затруднят защитата на Лудогорец и вратаря Ренан. Стигна се и до 66-ата минута, когато при изпълнение на ъглов удар от Дан Битон в наказателното поле, топката рикошира, попадна на главата на Кешерю, който надскочи бранител на “царете“ и вкара втория гол за шампионите. Това успокои още повече момчетата на Стойчо Стоев и донякъде обезкуражи футболистите на Никола Спасов - едните откровено чакаха крайния съдийски сигнал да узакони успеха, а другите разбраха, че от тази среща няма да спечелят точки и предпочетоха да не рискуват с опити за по-масирани атаки - краен резултат 2:0.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рами Киуан донесе 11-тия медал на България на европейското по бокс

Рами Киуан закри по перфектен начин за България днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът ни надделя над Михал Ярлински (Полша) и се класира за полуфиналите в сръбската столица. Така българинът донесе 11-ти медал за страната ни, гарантирайки си минимум бронз. Под наставленията на Жоел Арате,..

публикувано на 24.04.24 в 21:19

Луедогорец обезсмисли реванша с Хебър за Купата

Лудогорец победи лесно с 4:0 у дома Хебър в първи полуфинален двубой от турнира за купата на България.  Носителят на трофея от миналия сезон успя да вземе аванс в резултата още в четвъртата минута на мача. Франсиско Гомес центрира и топката достигна до Рик Джонатан и той откри резултата с точен изстрел във вратата на гостите.   Четири минути след това..

публикувано на 24.04.24 в 20:53

Баскетболистките на Берое драматично спечелиха титлата

Берое Стара Загора завоюва титлата в женската А група за четвърти пореден и общо шести път в своята история. Настоящите шампионки оцеляха срещу Монтана 2003 с 67:66 в петата решителна среща, изиграна в зала „Общинска“. Двата тима сътвориха драма, спираща дъха, но във финалните акорди баскетболистките на Албена Хубенова изстрадаха ценния триумф и..

публикувано на 24.04.24 в 20:35

Румен Радев удостои с Почетния знак героите от Еверест

Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест през 1984 г.  Събитието се проведе в Централния военен клуб в столицата и е част от официалното отбелязване на 40-ата годишнина от експедиция "Еверест 1984".  Румен Радев връчи Почетния знак на един от участниците в..

публикувано на 24.04.24 в 20:20

Виктория Томова приключи в първия кръг в Мадрид

Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите 1000 в Мадрид с награден фонд от 7.7 милиона евро. Най-добрата българска тенисистка загуби драматично след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 срещу Шиню Ван. В първия сет Томова изоставаше на два пъти с пробив, но успя да направи обрат срещу китайката, повеждайки в резултата.  Във..

публикувано на 24.04.24 в 19:09
Ясен Радев.

Още четирима наши си осигуриха медали на европейското по бокс

Още четирима наши осигуриха нови медали за българския бокс от европейското първенство в Белград. В най-ниската категория при мъжете - тази до 48 килограма, Себахтин победи на четвъртфиналите Хасан Маликов от Азербайджан с пълно съдийско единодушие и е на една победа от второ поредно участие на финал на европейско първенство.  На полуфиналите младият..

публикувано на 24.04.24 в 18:49
Айлет Зусман и Линой Ашрам с Даря Атаманов

Треньорката на Линой Ашрам: Трудно е, имаме близки в Газа и ги чакаме да си дойдат

След като напусна Италия  една от най-добрите треньорки в света по художествена гимнастика Жулиета Канталупи вече половин година е част от щаба на националния  отбор на Израел. Внучката на легендата Жулиета Шишманова работи с главния треньор Айлет Зусман, която изведе до олимпийската титла в Токио Линой Ашрам. Жулиета сега тренира основно..

публикувано на 24.04.24 в 11:58