РИОСВ в Пазарджик ще наложи принудителна мярка на кмета на Стрелча за забрана да депонира отпадъци

Кметът на Стрелча Стойно Чачов
Снимка: Профил на Стойно Чачов в социалните мрежи

Районната инспекция по околната среда и водите в Пазарджик ще наложи принудителна административна мярка на кмета на Стрелча Стойно Чачов за забрана да депонира отпадъци на закритото сметище край града. Това обяви директорът на ведомството Костадин Гешев.

Екоексперти са документирали, че там нелегално са превозвани битови отпадъци вместо да се депонират на новото депо край Панагюрище. Според директора на РИОСВ в Пазарджик Костадин Гешев подобно поведение от страна на кмет е прецедент за региона.

До момента на кмета на Стрелча Стойно Чачов са съставени два персонални акта, които варират между 3 и 10 хиляди лева, каза Костадин Гешев:

"Допълнителната мярка дава възможност и за наказателно преследване. Автоматично ще уведомим и полицията за съдействие за спазването й".

Необясним остава и фактът защо община Стрелча бави старта на рекултивирането на старото сметище, въпреки че има осигурено финансиране и избрана фирма.

"За първи път ми се случва, защото става въпрос за кмет на община".

С депонирането на нови отпадъци се компрометира проекта за рекултивация, каза още Костадин Гешев.

Стойно Чачов отказа коментар с мотив, че това е предизборна манипулация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33