Папа Франциск призова за бързи и решаващи действия срещу смъртните случаи на мигранти по море

Снимка: БГНЕС

Папа Франциск призова международната общност да предприеме бързи и решаващи действия за предотвратяването на смъртните случаи на мигранти по море.

Главата на Римокатолическата църква сведе глава в тиха молитва за около 150-те мигранти, които загинаха миналата седмица в Средиземно море при корабокрушение на лодки на трафиканти край либийските брегове. Той прикани вярващите, събрали се на площада "Св. Петър" да се присъединят към молитвата му за жертвите и техните семейства:

"С болка научих за драматичното корабокрушение, станало наскоро в средиземноморски води, където десетки мигранти, включително жени и деца, са загубили животите си. Искам отново да призова от сърце международната общност да действа бързо и с решителност, за да се избегнат отново подобни трагедии и да се гарантира сигурността и достойнството на всеки един. Каня ви да се молите с мен за жертвите и техните семейства, и от сърце да попитаме: "Господи, защо?"

Призивът на папа Франциск дойде часове след като лодка на италианската брегова охрана акостира в Сицилия със 130 спасени мигранти на борда. Италия обаче не позволява мигранти да слязат от борда на нейна земя, ако други държави не са се съгласили да ги приютят, отбелязва АП.ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59