"България Ер" е препланирала полетите си, така че всички забавяния от уикенда да се компенсират

Шест полета на "България Ер" са изпълнени със закъснение

| обновено на 29.07.19 в 14:56
Снимка: Николай Христов

Авиокомпания България Ер е препланирала полетната си програма, така че   всички завабяния от Уикенда да бъдат компансирани или да се изпълнят с минимални отклонения от графика, съобщиха за Хоризонт от авиопревозвача. Причината е, че от вчера някои полети бяха изпълнени със закъснение.

Между 1 и 3 часа е било закъснението, с което са изпълнени полетите до Бейрут, Одеса, Брюксел, Париж, Рим, Берлин. Само два от полетите са закъснели с над 3 часа, уточниха от  България ЕР, като уточниха че причината е натрупани закъснения през уикенда на едни от най-големите летища в Централна и Западна Европа като Цюрих, Прага и  Лондон. Заради лоши метереологични условия или много натоварен въздушен трафик на тези  летища се дава по-дълго време за излитане на самолетите, които остават на земя за по-дълго време и така се прибират в София със закъснение, посочиха от авиопревозвача.  Пътниците са информирани своевременно за закъсненията, както на летищата, така и чрез кол центъра.

Наша проверка показва, че вчера полети и на други авиопревозвачи са изпълнени със закъснение. Полетът на Уиз Ер за Катания е  бил нулиран, на Райън Ер за Берлин е изпълнен с 2 часа по-късно, на Уиз Ер до Франкфурт с 1 час и 10 мин, над 3 часа по-късно за Тел Авив на местна авикомпания, на Бритиш Еъруейс за Лондон с над 1 час, на Луфтханза за Франкфурт с над 1 час. Според европейското законодателство всеки пътник, чиито полет е закъснял с над 3 часа има право да подаде жалба за компенсация за закъснял полет. От България Ер увериха, че всеки пътнки, който има право на компансация ще я получи. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33