Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският опозиционер Навални може да е бил отровен

| обновено на 29.07.19 в 14:20
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският опозиционер Алексей Навални може да е бил изложен на неидентифициран „токсичен агент“, съобщи днес личната му лекарка, цитиран от АФП.

Навални бе задържан за 30 дни миналата седмица, няколко дни преди планиран за събота протест срещу недопускането на опозиционни кандидати за местните избори през септември. Вчера той бе преместен в болница с диагноза уртикария.

„Някакъв токсичен агент може да е причината за „болестта“ на Навални“, написа във Фейсбук лекарката Анастасия Василиева. Тя допълни, че здравните служители в Московската болница №64, които го лекуват, се държали странно. От лечебното заведение веднага реагираха с информация, че той е в задоволително здравословно състояние.

Впоследствие Василиева бе допусната до Навални (43 г.) и уточни, че диагнозата му е контактен дерматит, но настоя, че той е имал досег с токсичен агент: „Консултация с токсиколог няма, нито резултати от анализи на токсикологични изследвания“.

Тя съобщи още, че се подготвя изписването на опозиционера и връщането му в ареста и остро се възпротиви на това решение. 

След като бе изписан, адвокатката му Олга Михайлова обяви пред репортери, че клиентът ѝ е бил отровен от неидентифициран химически агент.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Алексей Навални

Близки на Алексей Навални изразиха тревога за здравето му заради странна алергия

Близки на най-изявения руски опозиционер Алексей Навални изразиха опасения за здравето му, след като той беше прехвърлен от затворническата килия в болница заради странна според тях алергична реакция, предаде "Франс прес". Говорителката на Навални..

публикувано на 29.07.19 в 01:30
Алексей Навални

Алексей Навални е осъден от московски съд на 30 дни административен арест

Руският опозиционер Алексей Навални е осъден от московски съд на 30 дни административен арест. Според съобщението на агенция ТАСС мярката е наложена заради неговия призив да се проведе неразрешен от властите протест в подкрепа на независими кандидати на..

публикувано на 25.07.19 в 08:07
ВИЖТЕ ОЩЕ
Росен Желязков

Желязков свиква извънредно заседание на НС за доклада по сделката "Булгаргаз" - "Боташ"

Председателят на НС Росен Желязков съобщи, че свиква извънредно заседание на НС от 14 ч днес.  Първа точка в дневния ред е обсъждане и приемане на доклада на Временната комисия, разследваща споразумението, сключено между "Булгаргаз" и турската..

публикувано на 19.04.24 в 11:08

Проверки на великденски стоки и фойерверки в Кипър

В Кипър започват две кампании за безопасност преди великденските празници. Проверки в търговската мрежа за стоки, свързани с Великден, стартира Службата за защита на потребителите към търговското министерство. Полицията засилва контрола върху вноса и..

публикувано на 19.04.24 в 11:07
Атанас Запрянов

Единодушно парламентът вдигна заплатите на военнослужещите

С единодушие от 195 гласа "за" депутатите приеха да увеличат заплатите на военнослужещите, одобрявайки на първо четене промените в Закона за въоръжените сили. С измененията се въвежда нова система, според която заплатите растат от началото на 2025..

публикувано на 19.04.24 в 11:02

Фестивалът на детското театрално творчество започва във Велико Търново

Над 300 млади артисти от цяла България се събират във Велико Търново за 18-то издание на фестивала на детско-юношеското театрално творчество "Малкият принц". От днес до неделя те ще се изявят на сцената на Музикално-драматичния театър "Константин..

публикувано на 19.04.24 в 10:16

Борисов: Дали ще работим с ПП-ДБ след изборите зависи от тяхното поведение

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента възможността след изборите да работят заедно с ПП-ДБ.  Той подчерта, че това зависи изцяло от тяхното поведение.  Борислав не коментира казуса с предложението Даниел Митов да заеме..

публикувано на 19.04.24 в 10:15
Димитър Главчев

След срещата на Димитър Главчев и Радев: Няма новини, няма и указ

Остават предложенията на служебния премиер Димитър Главчев за рокади в Министерство на външните работи и в това на земеделието, но все още не е известно дали и кога президентът ще подпише указ за персоналните промени в състава на кабинета...

публикувано на 19.04.24 в 10:04

Д-р Николай Христов: 93% морбилна ваксинация на българските деца е топ резултат

93% за морбилна ваксинация е върхово постижение , заяви пред БНР д-р Николай Христов, който е общопрактикуващ лекар от Варна.  "За морбили имаме 1 единствен докладван случай, което на фона на вълната от морбили в цяла Европа, особено в Румъния, е..

публикувано на 19.04.24 в 09:53