Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко пострадали от силна буря в Западните Балкани

Паднал клон върху кола в сръбския град Зренянин.

Няколко души пострадаха при мощна буря на Западните Балкани. Силни ветрове и проливния дъжд изкорениха дървета, нанесоха щети на покриви и прекъсната електричеството в някои райони..

Полицията в Хърватия съобщи, че германски гражданин е с изгаряния, след като е бил ударен от гръм близо до столицата Загреб. С пострадалия германец е имало и още двама души, но те са само в шок без наранявания.

Бурята мина и по Адриатическото крайбрежие на Хърватия, където паднали дървета блокират пътищата, има наводнения и прекъсване на електрозахранването. Местната полиция е получила десетки сигнали за помощ.

Сръбската държавна телевизия съобщава, че дърво е паднало върху 54-годишен мъж в южната част на страната. Градушка, вятър и дъжд нанесоха тежки щети в някои части на Сърбия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пари за седем министерства и 23 точки в заседанието на служебния кабинет

Служебното правителство се събира днес на второто си редовно заседание с предварителен дневен ред от 23 точки. Допълнително средства ще се отпуснат на първостепенни разпоредители с бюджет, както и на седем министерства, като в 2 от тях - това на социалната политика и на културата, средствата са за увеличение на заплатите. Предвидено е още..

публикувано на 19.04.24 в 07:26

Депутатите обсъждат отлагането на либерализацията на пазара на тока

Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в Закона за енергетиката, с които се предвижда отлагане с 1 година на либерализацията на пазара на ток  на едро. Днес е предвиден и първият редовен парламентарен контрол на служебното правителството, като първи на въпрос ще отговаря служебният премиер Димитър Главчев. Парламентът ще започне с..

публикувано на 19.04.24 в 07:25

БЧК възобнови програмата за хранителни помощи. Как се получават?

Българският Червен кръст започна раздаването на хранителни пакети за нуждаещи се  от цялата страна по възобновената програма за храни и основно материално подпомагане, финансирана от Европейския социален фонд+. Желаещите да получат такива пакети и отговарящи на условията, могат да потърсят най-близкия от общо 300 пункта на..

публикувано на 19.04.24 в 07:01

ЕС и Лондон преговарят за споразумение за лесно движение на хора между 18 и 30 години

ЕС иска да постигне споразумение с Обединеното кралство, което ще улесни хората на възраст между 18 и 30 години да учат и работят в чужбина след Брекзит, съобщи Би Би Си. Медията уточнява, че това би било ограничено споразумение, а не възстановяване на свободното движение на хора, позовавайки се на Европейската комисия.  Обединеното кралство вече има..

публикувано на 19.04.24 в 05:24

Кипър регистрира пореден ръст на броя на туристите

Динамично начало на туристическия сезон отчетоха в Кипър. За втори пореден месец броят на туристическите пристигания бележи ръст в сравнение с много успешната минала година, а пътническият трафик на летищата на страната вече надмина нивата отпреди пандемията.  Туристическите потоци към Кипър се засилват въпреки геополитическото напрежение в Източното..

публикувано на 19.04.24 в 05:18
Президентът Володимир Зеленски.

Мъж е арестуван в Полша за заговор за убийство на Зеленски

В Полша е арестуван мъж, който е обвинен, че е планирал да сътрудничи с руските разузнавателни служби, за да помогне за евентуалното убийство на президента на Украйна Володимир Зеленски. Това обявиха полските власти, цитирани от Би Би Си.  Според прокуратурата в Полша мъжът на име Павел К. е имал задача да събира информация за полско летище, използвано..

публикувано на 19.04.24 в 05:15

В Англия се увеличават заможните жени, които пушат, сочи изследване

В Англия се наблюдава увеличение на броя на жените от средната класа и по-богатите жени под 45-годишна възраст, които пушат, сочи изследване на Лондонския университетски колеж. Процентът на жените в посочената група, които пушат, е нараснал от 12% на 15% между 2013-2023 година, показва проучването. Жените в по-неблагоприятно социално положение са..

публикувано на 19.04.24 в 03:54