Авария на товарна композиция спря за часове влаковете между Белово и Костенец

| обновено на 12.08.19 в 01:53
Снимка: septemvri.org

Авария на товарна композиция спря за часове движението на влаковете по железопътната линия между Белово и Костенец тази вечер.

Напрежението в контактната мрежа било изключено, след като единият от локомотивите в композицията се възпламенил, обясниха за "Хоризонт" от пресцентъра на БДЖ.

Локомотивната бригада на товарния влак не е била застрашена, но заради аварията, пътниците от бързия влак от София за Стара Загора трябваше да изчакат повече от час и половина на гара Костенец. На гара Септември в това време изчакваха пътниците във влака от Свиленград за София. Една от тях - Ева Колева, сподели пред "Хоризонт", че през цялото време хората са били в неведение какво се случва:

"Влакът е пълен. Той пътува от Свиленград за София. Малки деца има, възрастни хора има... инвалиди. След като много пъти звъняхме на националния телефон на БДЖ 0700 10 200 и питахме, получихме един същ отговор: "Няма никаква информация, повредата е в контактната мрежа. Ще чакате и толкоз". Нито искат да изпратят автобуси, нито искат да ни кажат как върви отстраняването на повредата, изобщо сме в пълно затъмнение. На всичкото отгоре вече не си вдигат и телефона!".

Движението по жп отсечката между Белово и Костенец бе възстановено малко след 20 ч. Блокираните влакове продължиха по маршрута си, както и два влака от София за Пловдив, но със закъснения от 66 до 117 минути.