Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономии за няколко хиляди лева на месец се очакват след санирането на болница "Шейново"

Снимка: архив

Икономии за няколко хиляди лева на месец се очакват след приключване на санирането във Втора АГ болница "Шейново", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че Столична община е отделила 650 000 лева за саниране и цялостна подмяна на парната инсталация в лечебното заведение:

"Приключва санирането на сградата. Заедно с допълнителни мерки за енергийна ефективност очакваме намаление на разходите за електроенергия и топлоенергия от порядъка на 20-25 процента. Очакванията са за икономия от 4000-5000 лева на месец. Тези средства остават във болницата и ще бъдат използвани както за оборудване, така и за заплати на лекари, акушери и санитари."

Предстоят инвестиции в нова апаратура и старта на програма за обучение на специализанти по неонатология.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В неделя се местят стрелките с час напред

На 31 март, неделя - преминаваме към лятното часово време. Преместваме часовниците с един час напред. В 3:00 ч. през нощта стрелките трябва да покажат 4 часа. Към астрономическото време ще се върнем на  27 октомври.

публикувано на 29.03.24 в 07:45

Преди 20 години България става член на НАТО: Историята

На днешната дата преди 20 години България става член на НАТО. На тази дата страната ни депозира документите си по присъединяването във Вашингтон. Хранилището в Държавния департамент служи като депозитар на договорите на НАТО. През 2004-а година документи във Вашингтон връчват и Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Словения. На церемонията..

публикувано на 29.03.24 в 07:41

Последен ден на хартиените рецепти за антибиотици

Днес е последният ден, в който лекари и зъболекари могат да изписват антибиотик на хартиена рецепта. Ще могат и през почивните дни, но за пациенти, които са потърсили спешна и неотложна медицинска помощ, а от понеделник антибиотиците ще се изписват само по електронен път. От 1 април медицинските специалисти няма да имат право да предписват..

публикувано на 29.03.24 в 07:41

Изслушват председателя на СЕМ и четирима министри в НС

Парламентът ще изслуша председателя на Съвета за електронни медии Соня Момчилова. Само 4-а от министрите в оставка ще участват в днешния парламентарен контрол. Рекламите на хазартни игри по радиото и телевизията е тема на изслушването на председателя на СЕМ Соня Момчилова. Изслушването ще се проведе по предложение на ПГ на "Възраждане"...

публикувано на 29.03.24 в 07:31
Президентът Румен Радев

Продължават консултациите при Румен Радев за служебен кабинет

Продължава процедурата около назначаването на служебен министър-председател, след като вчера беше върнат и последният трети мандат за съставяне на правителство в рамките на 49-ото Народно събрание. Президентът Румен Радев започна консултации с потенциалните кандидати за служебни премиери и вчера разговаря поотделно с трима от тях. Срещите за..

публикувано на 29.03.24 в 07:26

Правителството в Гърция оцеля след вот на недоверие

Само с гласовете на депутатите консерватори от управляващата партия в Гърция „Нова демокрация“ правителството на Кириакос Мицотакис получи вот на доверие.  След три дни остри дебати в парламента оцеля правителството на Мицотакис беше подкрепено със 159 гласа от 300-членния парламент. Цялата опозиция гласува за сваляне на доверието от кабинета...

публикувано на 29.03.24 в 01:40

Най-много трудности медиаторите в Монтанско срещат в убеждаването на местите хора да отидат на преглед

Приобщават и ограмотяват ромския етнос в общините Монтана и Бойчиновци. Целта е да се подобри значително подобри достъпът до здравни, социални и образователни услуги.  Резултатите от дейността по проект:   "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" бяха обсъдени на среща.  Проектът е насочен към една..

публикувано на 28.03.24 в 22:44