БДЖ продава билети за атракционно пътуване с теснолинейката по повод Деня на Съединението

Снимка: Сдружение За теснолинейката

БДЖ започва продажбата на билети за атракционното пътуване по теснолинейката между Септември и Велинград по повод Деня на Съединението на България на 6-и септември. 

В празничния ден пътническата композиция ще бъде теглена от технопътния парен локомотив 609-76, доставен у нас точно преди 70 години, каза Калин Маринов, директор на Дирекция "Продажби и обслужване" в БДЖ:

"Това е полско производство през 1949 година и веднага е въведен в експлоатация по теснолинейните железопътни линии. Септември – Добринище също се е движил по тази линия, по която ще бъде пуснат на шести септември. Той е в движение и е реставриран последно преди 15 години и до момента наистина доста добре".

Ретровлакът ще бъде украсен от сдружението "За теснолинейката", които ще се погрижат за доброто настроение на пътниците. Композицията ще се движи в състав от шест пътнически вагона със 150 места. Два часа и половина е времетраенето на пътуването в едната посока, като локомотивът ще спира за техническо обслужване, което ще може да се наблюдава от пътниците и да бъдат направени снимки със старата машина.

Още за пътуването слушайте в звуковия файл. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33