Лидерът на АБВ Румен Петков изрази притеснение, че се саботира възстановяването на Военновъздушното училище

Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия „АБВ“ Румен Петков изрази притеснение, че има саботаж за възстановяване на Военновъздушното училище в Долна Митрополия. 

Две фирми са участвали в обществената поръчка на военното министерство. Лидерът на АБВ Румен Петков:

"Единият участник в поръчката е компанията производител. Тя е чешка компания. Разполага с всички лицензии. Втората компания, която е участвала, не знам коя е, няма лиценз за нищо - нито за резервни части, нито за инжинерингов достъп до самолетите А-39. Най-малко за модернизация. И под ръководството на министър Каракачанов е избрана втората компания."

Петков очаква ясен отговор:

"Каква е била процедурата? Каква е обществената поръчка? И защо е избран нелицензиран изпълнител? От една страна това създава впечатления за саботаж от страна на министъра на отбраната на възстановяването на ВВУ в Долна Митрополия. От друга страна основателно предизвиква въпроса - има ли корупционен натиск и защо е избрана фирма, която няма лицензи?! Това е пряк удар по плевенския регион. Пряк удар по перспективите за възстановяване на ВВУ. Министър-председателят е длъжен да проследи процедурата и да каже какво е неговото мнение".


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33