В най-скоро време омбудсманът казва дали ще се кандидатира за кмет на София

Мая Манолова внесе в НС проект на Закон за съсловните организации

Пътен инцидент с автомобила в който е пътувала г-жа Манолова

| обновено на 02.09.19 в 14:29
Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова и представители на съсловните организации на медицинските специалисти внесоха в деловодството на Народното събрание проект на Закон за съсловните организации. 

За създаването на такъв закон медицинските специалисти настояват от първия ден на своите протести, заедно с исканията им за достойни условия на труд и адекватно заплащане. Проектът предлага възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии в здравеопазването, които в максимална степен да защитават правата и интересите на своите членове. Според медицинските специалисти така ще се внесе ред при упражняването на техните професии.

По-рано днес автомобилът, в който Манолова е пътувала със своя колежка, е бил блъснат от друга лека кола.

Ето какво разказа тя за инцидента:

„Тази сутрин претърпяхме пътнотранспортно произшествие с една колежка, с която отивахме заедно на работа. В момента тя е в „Пирогов“ и ще остане там за два дни. Водачът на другата кола е изпратен вкъщи. Аз не шофирах, така че не мога да кажа каква беше причината за инцидента. Това ще се установява. Вярвам, че той е случаен“.

Мая Манолова заяви още, че съвсем скоро ще обяви дали ще влезе в кметската надпревара за София, но това няма да стане днес:

"До часове буквално ще обявя своето решение, но няма да е днес, днес със сигурност ще работя като омбудсан. Ако се кандидатирам, ще подам оставка. Законът не ме задължава, мога да взема и неплатен отпуск, но мисля, че честното, почтено и достойно поведение е да подам оставка и да вляза в това състезание".

Досъдебно производство е образувано заради катастрофата с автомобила на омбудсмана Мая Манолова. Това съобщи впоследствие главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той допълни ,че Манолова е пътувала в една от ударилите се коли.

„Един автомобил е отнел предимството на непосредствено движещия се зад него. Госпожа Манолова не е участник в ПТП-то, тя е била пътник в единия автомобил. Единият шофьор е пострадал, оставен е в „Пирогов“ за наблюдение, другият по негово желание е изписан. Леки са травмите. Има образувано досъдебно производство, което към момента ще реши чия е вината. От ситуацията, която ми е докладвана на мен, би трябвало да е виновен първият автомобил, но все пак аз казвам, не съм бил там на място, не съм участвал в огледа, категорично мога да заявя, че госпожа Манолова е била пътник в единия автомобил. Тя не е участник в ПТП“.

Репортажа на Маргарита Иванова за предаването ''12+4'' можете да чуете от звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33