Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова откри кампанията си за участие в изборите за кмет на София

| обновено на 04.09.19 в 12:33
В зала 10 на НДК Мая Манолова представи членовете от Инициативния комитет за издигане на кандидатурата й за кмет на София за предстоящите на 27 октомври избори.
Снимка: БТА


Участие на гражданите в управлението на София, електронни обществени поръчки, спиране на корупцията при управлението на столицата. Това са част от плановете на кандидата за кмет Мая Манолова, чиято кандидатура беше издигната днес от 65-членен Инициативен комитет.

Кандидатурата на Манолова за кмет на София бе подкрепена от журналисти, адвокати, майки от инициативата "Системата ни убива", противници на презастрояването в София и по Черноморието, протестиращи медицински сестри, представители на шоу бизнеса.

Манолова подчерта, че София е мръсна, неуютна, презастроена, ограбвана, несигурна и обвита от пипалата на корупцията, че е разделена на център и периферия, че тротоарите са окаяни, че липсват детски площадки и игрища и обеща да сложи край на това.

"През годините на управление властта издигна висока защитна стена на равнодушие, зад която строго пази партийни приятелски бизнес интереси. Смятам да разградим тази защитна стена на властта тухла по тухла".

Манолова увери, че няма намерение за партийно строителство, и че не може партиите да я подкрепят.

Никола Вапцаров, председател на инициативния комитет, издигащ кандидатурата на Манолова, заяви:

"Ние искаме следващият кмет на София да чува своите граждани и следователно искаме следващият кмет на София да бъде Мая Манолова".

След като вчера депозира оставката си като омбудсман, Мая Манолова се определи като „граждански кандидат“ за кмет на столицата. Тя обясни, че търпението ѝ се е изчерпало, след като години наред е била „пощенска кутия“ за мъките и недоволството на хората, а работата ѝ е била бойкотирана, включително от Народното събрание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.