Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски панаир започва в Столипиново

Днес и утре в пловдивския квартал Столипиново ще се продеде детски панаир. Организатор на детския празник в двора на  училище „Кирил Нектариев“  е Фондация Изиарт с подкрепата на Фондация Пловдив 2019 -Европейска столица на културата.

Децата ще могат да творят и да се забавляват, разказва Станка Желева, председател на  фондация "Изиарт".

"Има най-различни ателиета, до които децата ще могат да имат достъп, да участват, да изработват различни неща сами, да научат много методи за изработване на стъклопис, стенопис, всякакви рисунки. Ще има ателие по архитектура, ще има ателие  по математика, по физика. Приобщаването е чрез работа, образование и култура! Това е най-добрият начин за промяна и смятам, че чрез такива събития като това работи не само за деца, а и за самите родители".

В училище "Кирил Нектариев" ще бъде изградна и сцена за музикалните и театрални спектакли за танците и разбира се за игрите, в които ще бъдат въвлечени най малките.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Роми от Столипиново са най-често пристигащите в ромските гета на Дортмунд

Детски панаир в Столипиново на 5-и и 6-и септември

Фондация Easyart, с подкрепата на фондация „Пловдив 2019 - европейска столица на културата“ подготвят голям детски панаир в Пловдивския квартал Столипиново на пети и шести септември. В двора на училище „Кирил Нектариев“ децата ще могат да рисуват,..

публикувано на 22.08.19 в 16:59
ВИЖТЕ ОЩЕ
Централният площад в Ниш

В неделя премахват от Ниш неизбухнали през 1999 година снаряди на НАТО

Квартал в южния сръбски град Ниш ще бъде евакуиран в неделя заради премахването на неизбухнали снаряди на НАТО, открити в района, съобщиха от градския щаб за извънредни ситуации. "Специалните екипи за разминиране ще бъдат на място. Те ще..

публикувано на 19.04.24 в 16:49
Проф. Радостина Александрова

Проф. Александрова: Ваксинирайте срещу коклюш и роднините, които ще имат ежедневен контакт с бебето

За предпазване на новородено от заболяването коклюш се препоръчва ваксиниране на жената в последните три месеца от бременността и на роднините, които ще имат ежедневен контакт с бебето през първите месеци. Това обясни за "Хоризонт" вирусологът от..

публикувано на 19.04.24 в 16:46

ЦИК: Регистрацията на кандидати за евродепутати - до 7 май

Регистрацията на инициативните комитети за участие в предстоящите на 9 юни избори за народни представители ще бъде до 29 април. Тя ще се извършва в районните избирателни комисии, реши Централната избирателна комисия.  Регистрацията на кандидатите за..

публикувано на 19.04.24 в 16:39

Осем случаи на коклюш в Кюстендилска област от началото на годината

Осем са случаите на коклюш в Кюстендил и областта от началото на годината, казаха за БНР от Регионалната здраван инспекция. Както БНР съобщи, две от заразените  - бебета под 2 месеца от кюстендилския кв. "Изток", починаха в столична болница...

публикувано на 19.04.24 в 16:32

Ангел Джамбазки очаква рекордно ниска избирателна активност и нова спирала от избори

България е в тежка конституционна и институционална криза след промените в Конституцията, чиято първоначална цел беше  орязване правомощията на президента. Това заяви в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки, който прогнозира скандално ниска..

публикувано на 19.04.24 в 16:27

Протест пред НС заради промените в Закона за околната среда

Представители на "Зелено движение" и коалиция "За да остане природа в България" се събраха на протест пред парламента, за да заявят несъгласието си с промените в Закона за околната среда, които депутатите обсъждат.  Според протестиращите под..

публикувано на 19.04.24 в 16:16
Мария Нейкова, областен управител на Бургас

Мария Нейкова е новият областен управител на Бургас

Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.  С решение от днес от длъжността в Бургас е освободен Пламен Янев. На негово място е назначена Мария Нейкова.  Тя заемаше позицията областен управител два пъти досега по..

публикувано на 19.04.24 в 16:11