Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничиха транспортните връзки до международното летище на Хонконг

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради планираните протести на международното летище на Хонконг властите ограничиха транспортните връзки до летището. Достъпът до терминалите също е контролиран. 
Снощи протестиращите изпотрошиха метростанции и запалиха пожари на улици в града.
Протестите, които започнаха в края на март, бяха предизвикани от законопроект, позволяващ екстрадиция в Китай, който по-късно беше спрян от властите в Хонконг. Пекин осъжда безредиците като "поведение, близко до тероризъм". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йенс Столтенберг

Столтенберг поиска повече помощ за Украйна

Ако съюзниците от НАТО не подкрепят Украйна, тя няма да може да се защитава заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди заседанието на Съвета Украйна-НАТО, на който трябва да бъде обсъдена нова военна помощ за Киев, основно за противовъздушната отбрана. "Съюзниците на НАТО оказаха безпрецедентна подкрепа на Украйна, 99% от военната помощ..

публикувано на 18.04.24 в 18:17

Димитрови са посещавали сградата на МВР, докато Рашков е бил министър

Марин и Стефан Димитрови са посещавали сградата на МВР, докато министър е бил Бойко Рашков. Шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова е посещавала сградата през 2023 г. Това става ясно от официално писмо, подписано от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, до временната анкетна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция..

публикувано на 18.04.24 в 18:15

Русия е обстрелвала инфраструктурни обекти Днепропетровска област

За успешна операция срещу руска военновъздушна база на окупирания полуостров Крим съобщи украинското военно разузнаване.  Русия от своя страна продължава с дроновите удари по критични за електроснабдяването в Украйна обекти. Киев съобщи, че е нанесъл удар по летище в северната част на Крим На военното летище край град Джанк о й в Крим..

публикувано на 18.04.24 в 17:36
Симеон Матев

Симеон Матев: От началото на годината валежите в пустинята са много повече, отколкото у нас

Валежите от началото на годината в пустинята са многократно повече, отколкото са в нашата страна.  Това съобщи пред БНР климатологът Симеон Матев. "Това е изненада. Има конспиративни теории какво се случва.  Чисто научно човек все още не може да предизвика такива валежи, каквито паднаха в Дубай.  Може да ги увеличи с 10-15%, но не и да..

публикувано на 18.04.24 в 17:35
Дмитрий Песков

Песков за помощта от САЩ: Каквото и да получат украинците, няма да им помогне

Кремъл изрази днес пренебрежение към очакваното към края на седмицата отпускане на дългоочакваната нова американска военна помощ за Украйна. Говорителят Дмитрий Песков заяви, че каквото и да получат украинците, няма да им помогне за промяна на ситуацията на фронта в тяхна полза.  Според Песков военната помощ била част от колониалната..

публикувано на 18.04.24 в 17:29
Петър Витанов

Петър Витанов: Обмислям поканите, които имам от няколко политически партии

Ние отдавна сме разделили пътищата си с Корнелия Нинова и нейните приближени,  но си оставаме по душа убедени социалисти. Още не съм решил и обмислям поканите, които имам от няколко политически партии. Това сподели евродепутатът Петър Витанов в интервю пред БНР. "Част от действията на това ръководство на БСП са да дискредитира..

публикувано на 18.04.24 в 17:27

Иран обмисля преразглеждане на ядрената си доктрина

Израел се е отказал от бърз отговор на иранското нападение през уикенда, но ответен удар все пак ще има, твърдят източници от Тел Авив. В същото време Техеран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина.  Ей Би Си: Израел подготвил и отменил отговор на иранската атака Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се е отказал от..

публикувано на 18.04.24 в 17:23