Преглед на българския печат

Български вестници
Снимка: Ани Петрова

Разследването на прокуратурата за шпионаж в полза на чужда държава е сред водещите теми за вестниците.

Скандалът се разраства, ДАНС забрани на ген. Решетников да влиза у нас, е водещото заглавие на „24 часа“. Председателят на движение "Русофили" Николай Малинов е получавал пари за шпионска дейност в полза на Русия, а Леонид Решетников, който ги е давал, е със забрана да влиза в България за 10 години.

Малинов е на свобода с 50 хиляди лева гаранция, допълва „Труд“ по темата.

Омесиха „Русофили“ и Леонид Решетников с делото КТБ, пише на първата си страница „Дума“. Изданието цитира разследващите, които твърдят, че Малинов е обсъждал как оръжейният завод „Дунарит“ може да остане под контрола на Цветан Василев чрез прехвърляне на собствеността му към бизнесмена Емилиян Гебрев.

Друга водеща тема в печата е обявеният вчера от Урсула фон дер Лайен ресор на българския еврокомисар Мария Габриел. Получихме третия по бюджет ресор в Еврокомисията - иновации и младеж, четем на страниците на „24 часа“.

Мария Габриел получи европортфейл със 124 млрд. евро, отбелязва „Монитор“, като уточнява размера на общия бюджет, предвиден за иновациите и младежта в ЕС.

Мигрантите в България се увеличиха с 81,7%, съобщава „Сега“. Докато премиерът Бойко Борисов обяснява, че няма никакъв бежански натиск върху нас, защото се е разбрал с турския си колега Ердоган по въпроса, според официалната статистика на МВР нелегалните имигранти са се увеличили близо два пъти, продължава изданието. „Сега“ отбелязва, че на фона на отчетения от вътрешното ведомство ръст, центровете за бежанци у нас са почти празни.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33