Кметът на Гълъбово: Горенето е бъдещето за отпадъците

брикел
Снимка: БГНЕС

Горенето е бъдещето за оползотворяването на отпадъците, изказа мнение пред БНР кметът на Гълъбово Николай Тонев.

„Не може цяла Европа да ги изгаря, оползотворява, а ние в България пак да изоставаме във времето“, каза той в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.  

Днес при Николай Тонев ще се съберат протестиращи срещу дейността на ТЕЦ „Брикел“, както и представители на топлоцентралата. В понеделник от екоминистерството съобщиха, че е издадена заповед за спирането на котли на горивната инсталация за производство в ТЕЦ-а, заради установено използване на неразрешено гориво – биомаса.

„Да протестираш, без да се съобразяваш със законодателството… За да ги предпазим от евентуални проблеми със законодателството – затова съм ги поканил. Исках да направим среща, защото това са местни хора. Никой от тях не присъства на заседания на Общинския съвет. Затова съм ги поканил, оттам нататък да правят каквото са решили. … Другото – защо протест пред общината? Ние не сме органът, който може да контролира каквото и да е“, обясни кметът.

Един от протестиращите е общинският съветник от ГЕРБ Стефан Николов, подчерта още Тонев и добави:

„6 години една дума не е казал на общинските заседания“.

В ТЕЦ „Брикел“ работят около 700 души от местното население.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33