Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР се опасява от ескалация на напрежението на протест утре в София

| обновено на 11.09.19 в 13:09
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов потвърди, че е получен сигнал за готвена ескалация на напрежението през утрешния ден, когато е възможно протестите в столицата да прераснат и в по-сериозен конфликт.

Утре се очакват протести срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Маринов увери, че МВР следи ситуацията:

„Да. Следим и този процес. Има такива сигнали и ние сме притеснени от това, което чуваме, че по оперативен път, че евентуално могат да възникнат някакви нарушения на обществения ред пред институциите“.

Председателят на НФСБ Валери Симеонов не изключи възможността подготовката за радикализиране на протестите да е реална и коментира, че това е познат похват за дестабилизация на страната.

„В обществено-политическия живот е прието всякакви средства да бъдат използвани за добиране до властта и съответно да се смени управлението на държавата. Но демокрацията предвижда само един начин – чрез избори“, каза той в парламента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Йордан Бонев

Сигнал за организиране на държавен преврат е внесен в прокуратурата

Сигнал за организиране на държавен преврат внесе в прокуратурата Йордан Бонев. Заедно с Бисер Миланов - Петното, той беше един от най-активните участниците в протестите в защита на кабинета „Орешарски“ през 2013 - 2014 година. Бонев твърди, че..

обновено на 11.09.19 в 19:37
ВИЖТЕ ОЩЕ
Благовест Кирилов

Благовест Кирилов: Има конфликт на интереси в ръководството на МЕУ

Машини за броене с по-малко зависим от хората процес, при което обаче я има и хартиената следа – в това бившият заместник-министър на електронното управление и IT експерт Благовест Кирилов вижда гаранция за по-прозрачни избори. В интервю за..

публикувано на 19.04.24 в 08:48

Правителството следи ситуацията Израел - Иран и е в готовност за евакуация на българи

Във връзка с атаките в Близкия Изток министър-председателят и правителството е в координация с ресорните ведомства и следи ситуацията, като има готовност за евакуация на българските граждани. Това съобщават от Министерския съвет. От там допълват, че..

публикувано на 19.04.24 в 08:15
доц. Наталия Киселова

Доц. Наталия Киселова: Криза няма. Излишно е да се притиска президентът

Криза няма. Президентът не е казал, че няма да издаде указ. Той пита защо се предлага такъв кандидат за външен министър. Това заяви пред БНР конституционалистът доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право. Нуждае се от..

публикувано на 19.04.24 в 08:01

Зелена градска среда се обсъжда на форум в Кипър

Новаторски идеи, добри практики и политики за развитието на устойчива, зелена и интелигентна градска среда ще бъдат дискутирани днес на втория "Кипърски форум на градовете" /Cyprus Forum Cities 2024/. Това е най-голямата конференция в областта на..

публикувано на 19.04.24 в 07:56
Никола Стърджън

Съпругът на бивш първи министър на Шотландия - обвинен за присвояване на средства

Съпругът на бившия първи министър на Шотландия Никола Стърджън беше обвинен във връзка с присвояването на средства от Шотландската национална партия, на която беше генерален директор до март миналата година. 59-годишният Питър Мърел беше задържан..

публикувано на 19.04.24 в 07:55

ЦИК обявява местата за гласуване в чужбина

Очаква се днес Централната избирателна комисия да обяви местата за гласуване в чужбина за изборите 2 в 1. Те ще бъдат в държавите, които на произведени до пет години преди изборния ден избори, е имало образувана поне една избирателна секция, в която..

публикувано на 19.04.24 в 07:47

След израелските удари: Иран спря полетите над няколко града

Иран спря полетите над няколко града, включително централния град Исфахан. Държавната иранска телевизия предаде, че противовъздушната отбрана е унищожила три дрона в небето над града. По-рано беше съобщено, че близо до летището там се чуват експлозии...

публикувано на 19.04.24 в 07:43