Президентът Радев се срещна с външния министър на Гърция

| обновено на 11.09.19 в 19:57

Отношенията между България и Гърция са доказателство, че на Балканите може да се гради стратегическо партньорство в дух на взаимно доверие. Това посочи президентът Румен Радев при срещата си с министъра на външните работи на Гърция Николаос Дендиас, който е на посещение у нас:

"Силно се надявам, че ще предоставим необходимите условия затова, не само развитие на транспортна свързаност, енергийна свързаност, но и на възможност хората да комуникират по-свободно и по-често. Това означава и нови контролно-пропусквателни пунктове, и разширяване на съществуващите такива".

България и Гърция - като държави с външни граници на Евросъюза - трябва да обединят усилията си за реформиране на миграционната му политика, каза

Радев, цитиран от своя прессекретариат след срещата си с Николаос Дендиас.

Гръцкият първи дипломат е окачествил като "отлично" българо-гръцкото партньорство за укрепване на регионалната стабилност и сигурност.ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33