Близо 3000 първокласници тръгват на училище във Варна и общината

Снимка: Радио ВИДИН

Варненските училища са готови за новата учебна година, в 23 училища и 12 детски градини ремонтите са приключили, в още няколко сгради ще приключат до понеделник. Това съобщи на работна среща с директори на варненски училища Лилия Христова -директор на дирекция "Образование" в общината.

2877 са първокласниците в 35-те общински училища.

Стана ясно,че общината е получила резултатите от поръчано от нея проучване на Икономическия университет за тенденциите в развитието на града по отношение на броя на децата в училищна и предучилищна  възраст и натиска върху училищните бази в бъдеще.

Христова уточни,че все повече млади семейства се заселват в района на вилните зони към курорта "Златни пясъци",което ще наложи общината да инвестира в нови учебни сгради там.

Стана ясно,че през юни следващата година общината ще организира първият международен образователен форум Варна-20/20 с  участието на представители на побратимени градове по  линия на програмата "Еразъм+ " на тема "Образование, иновации, бизнес".

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33