Чуждестранните студенти във Великобритания ще могат да останат в страната до 2 години след завършването си

Снимка: БГНЕС

Чуждестранните студенти във Великобритания ще могат да останат да си търсят работа в страната до 2 години след завършването си, според нови правила, оповестени в сряда от министъра на образованието Гавин Уилямсън. Досега гратисният период, въведен от правителството на бившия премиер Тереза Мей, беше само 4 месеца.

"Чуждестранните студенти имат важен културен и икономически принос и Великобритания има полза от тях", се казва в изявление на Уилямсън. Срокът за търсене на работа във Великобритания ще важи за всяко ниво на висше образование.

Няма да има ограничения за броя на студентите от други страни, които да могат да получават визи на базата на образованието си. Схемата ще влезе в сила от 2020 г., когато се предполага, че Брекзит вече ще е факт.

Към момента средно 450 000 чужденци учат всяка година в британските университети, посочва Ройтерс.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59