Съдът в Добрич потвърди отстраняването от длъжност на директора на ВиК

Снимка: pixabay.com

Окръжният съд в Добрич потвърди временното отстраняване от длъжност на изпълнителния директор на ВиК - Добрич. Тодор Гикински е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер.

Тодор Гикински е обвинен за изграждането на незаконно съоръжение за водоползване от река Батовска. В съдебната зала той заяви, че разследването срещу него вече е приключило  и това не поставя в йерархична завиимост свидетелите по делото, които са служители на ВиК-Добрич, както и че съоръжението не се използва за водоподаване за питейно-битови нужди.

Въпреки това Окръжният съд не уважи жалбата му и постанови отново временното му отстраняване от длъжност. На мястото на Гикински застава представителят на ВиК - Бургас Саркис Каразян до изясняване на ситуацията.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33