Александър Сиди: Изборите нямат нищо общо със Закона за възрастните хора

Александър Сиди
Снимка: БГНЕС

Местните избори нямат нищо общо с внасянето на Закона за защита правата на възрастните хора. Това заяви пред БНР Александър Сиди от ВМРО, който, заедно с НФСБ, внесе закона за разглеждане в парламента.

„Внесохме този закон в първия ден, в началото на политическия сезон. Това, че наближават избори, няма нищо общо. Освен това, законът няма да влезе в сила и няма да бъде гласуван вероятно на второ четене, ако мине на първо сега, до местните избори“.

Законът е част от програмата и ангажимента на ВМРО към тази група български граждани, припомни Александър Сиди в предаването „12+3“. Той посочи какво съдържа документът:

„Този закон събира в себе си онези норми, които са пръснати сега в най-различни десетки нормативни актове, събира ги в едно. Това е първият закон, който изцяло обхваща проблематиката на възрастните хора в България. Той предлага създаването на клубове на старейшините към всяка община, които да се занимават по-ангажирано с тези въпроси. Вторият силен момент в закона е възможността всеки възрастен човек да живее достойно старините си чрез въвеждането на допълнително плащане, което да е разликата между пенсията, която сега получават възрастните хора, и прага на бедност, който правителството одобрява всяка година“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33