Изложение "Уча в чужбина" в София

Снимка: БГНЕС

В столицата се провежда изложението за образование „Уча в чужбина“, което събира на едно място представители на водещи европейски университети. Бъдещите студенти ще могат да научат повече за особеностите на обучението зад граница,  сроковете и процедурите за кандидатстване в чуждестранните висши училища. 

Изложението се провежда в хотел "Хилтън". Зрелостниците ще получат актуални подробности за приемни изпити, стипендии, студентски заеми. На място ще бъдат проведени семинари за изготвянето на мотивационно писмо, автобиография и портфолио, обясни Бистра Илиева - управител на консултантска къща за образование в чужбина.

"Млади хора, които са в 12-и клас, това е за тях, да им дадем пътя, по който трябва да минат - от подготовката на всички документи, сертификати до затварянето на цялата процедура по кандидатстване", обясняват организаторите..

Консултации ще има и за по-малките ученици, които ще бъдат кариерно-ориентирани и подготвени психически за това как да бъдат студенти в чужбина.

"При много млади хора, които не са готови, културният шок им действа много страшно. Когато са там, те не могат да осъзнаят, че това са временни явления, а просто попадат в някакво депресивно състояние и, разбира се, не могат да вземат изпитите си и трябва да се върнат".

На 29 септември - събота, изложението ще посети и град Варна.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33