Малка Богородица в Босилеград

Снимка: Кирил Фалин

Сънародниците ни в  Босилеград се събират на голям празник - честват  Малка Богородица по стар стил.

За празника е поканен и президентът на Сърбия  Александър Вучич, но най-вероятно посещението няма да се състои. Общината се е постарала да създаде празнично настроение за босилеградчани и за гостите на града.

Любен Григоров, шеф на дома на културата в Босилеград:

"Празникът го отбелязваме тържествено, изпълняваме културно-художествена програма, в която участват и други групи извън Босилеград, през този тържествен ден показваме и други неща, които се осъществяват в Босилеград. От старите занаяти се опитваме да възобновим, т.е. грънчарството. Оборудвахме едно помещение в Дома на културата с помощта на община Босилеград чрез един проект, за който и кметът Владимир Захариев се зае малко по-силничко. Направихме една грънчарска работилница, в която сме включили един художник, босилеградчанин. Оказа се, че и жени имат интерес към занаятчийството, към грънчарството".

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33