Фандъкова отговори на критиките на Манолова за поръчката за електробуси

Напълно обновена е площадката в район Зона Б-5 в София, каза настоящият кмет на София

2
Снимка: БТА

Кметът Йорданка Фандъкова отговори на критиките, казани по-рано от един от нейните опоненти Мая Манолова, че предварително се знаят кои от кандидатите, включили се в обществената поръчка за закупуването на електробуси, тролейбуси и трамваи, са вече известени: 

"Тези процедури са със защитените средства по Оперативна програма "Околна среда". Всъщност протоколите и приключването на тези поръчки, за които тя говори, ще бъдат със срокове, които ще бъдат по времето на новоизбрания кмет, така че очевидно тя се интересува изключително много. Знае кой ще спечели, може би знае кой трябва да спечели. Аз не зная. В комисиите, между другото, които разглеждат документите, влизат представители на Общинския съвет, включително представители на БСП. Госпожа Манолова работи с колегите от БСП. Нека да я информират, да ѝ кажат, за да знае, защото все пак, ако искаш наистина да развиваш града, трябва да имаш и информация, и знания затова как се прави".

До 2 седмици деца и техните родители ще могат да почиват в напълно обновената площадка в район Зона Б-5 в София, каза кметът  Йорданка Фандъкова. Тя провери довършителните работи по оформянето на площадката, изградените съоръжения за децата и озеленяването на парковата среда.

Кметът посочи още, че визията на Общината при модернизирането на настоящите междублокиви пространста в посока площадките да дават възможност за почивка на цялото семейство.

"Децата да играят на детските площадки, по-големите млади хора или пък и по-възрастните да играят на спортните площадки. Бабите и дядовците да почиват в една паркова среда. Това е наистина един модел, който вече на няколко места в София реализираме. В "Овча купел" имаме такива пространства, в район "Подуене".

Предстои на 25 септември от 16.30 часа в пространството между блоковете 15, 16, 18 в квартал Зона Б-5 да бъдат засадени 50 японски вишни.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33