Празник на баклавата ще се състои в ловешкото село Малиново

Баклава
Снимка: Ани Петрова

За осма поредна година в ловешкото село Малиново се организира празник на баклавата.

Тази година в празника освен местни майстори на баклава ще участват и много кулинари от региона. Приготвените баклави ще участват в различни конкурси, поясни секретарят на читалището в Малиново Добрина Андреева:

„Конкурс за най-вкусна баклава, най-красива баклава, най-млад баклавичар и за най-много приготвени баклави. Докато журито оценява баклавите ще върви програма за населението, както естрадни, така и народни песни и много танци.“

Гостите на празника ще могат да опитат от десетките вкусни баклави.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33