Вашингтон налага мита на Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати ще наложат мита на Европейския съюз от средата на октомври, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източник от американското търговско министерство. 
Решението идва, след като Световната търговска организация даде зелена светлина на Вашингтон за налагането на тарифи върху стоки на стойност 7 млрд. и 500 млн. долара. 
Случаят, базиран върху незаконни правителствени субсидии за "Еърбъс", дава повод на САЩ да планират въвеждане на 10-процентни тарифи върху самолети и 25% върху други европейски продукти, пред тях - земеделски и индустриални. 
Налогът върху самолетите няма да засегне европейското производство на самолетни части, каквито използва "Боинг" за летателните си машини. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Австралийските пожари взеха четвърта жертва

Австралийските власти съобщиха за четвърта жертва на опустошителните пожари, които бушуват от седмица по източното крайбрежие на страната, предаде Би Би Си. Тялото на 58-годишен мъж е открито в северната част на щата Нов Южен Уелс. Огнеборците се борят с над 120 пожара в щата и в съседния Куинсланд, а местни жители в Западна Австралия са..

публикувано на 14.11.19 в 09:33
Заседанието на ВСС ще протече при засилени мерки за сигурност и на фона на протести.

ВСС повтаря гласуването за нов главен прокурор

Висшият съдебен съвет (ВСС) повторя днес гласуването си за нов главен прокурор. Това става точно седмица след като президентът Румен Радев върна на съдебните кадровици предложението им - на поста да бъде назначен Иван Гешев. Очаква се заседанието да протече при засилени мерки за сигурност и на фона на протести.  На 24 октомври след 10-часово..

обновено на 14.11.19 в 09:30
Коли на провоохранителните служби пред колежа в Благовешченск, където бе открита стрелба.

Студент откри стрелба в руски колеж, уби колега и рани други 3-ма

19-годишен студент откри тази сутрин стрелба в колеж в руския град Благовешченск, убивайки свой колега и ранявайки други трима. След това нападателят сложи край на живота си. По предварителна информация Данаил Засорин (19 г.) открил огън, след като му направили забележка, че пуши в коридора. Той внесъл в учебното заведение законно..

публикувано на 14.11.19 в 09:25

Д-р Валери Цеков: Не си помагаме при вирусни инфекции, използвайки антибиотици

"Не бива да смятаме, че използвайки антибиотици, си помагаме при вирусни инфекции" , каза пред БНР д-р Валери Цеков, председател на Българското сдружение по иновативна медицина. Той обясни, че това е една от големите грешки, за която непрекъснато се налага лекарите да обясняват на пациентите. По думите му проблемът не е продължителната употреба..

публикувано на 14.11.19 в 09:09
Кметът на Перник Станислав Владимиров

Станислав Владимиров: Вината за водния режим изцяло е на ВиК дружеството в Перник

Четири пернишки квартала – „Изток“, „Мошино“, „Тева“ и „Стара Тева“, както и селата Големо Бучино и Люлин са без вода днес заради ремонтни дейности във връзка с предстоящия режим, съобщи местното ВиК. Перник преминава на воден режим заради драстичното намаляване на нивото на единствения питеен източник на града -  язовир „Студена“...

обновено на 14.11.19 в 09:07
Наводнената базилика Сан Марко

Извънредно положение за преодоляване на последствията от наводнението във Венеция

Ситуацията с наводненията в Италия постепенно се нормализира. Пикът на водното равнище във Венеция достигна снощи "само" 77 сантиметра при прогнозирани 1,2 метра. Достигнатото снощи равнище е далеч от "високата вода" от 1,87 метра ден по-рано - безпрецедентно ниво от 53 години. До момента се съобщава за две жертви на наводненията. На знаковия..

публикувано на 14.11.19 в 08:59
Шествие за правата на жените

Надежда Дерменджиева: През последните две години бяха загубени победи в сферата на човешките права

В навечерието на Международния ден на толерантността, 16 ноември,Българският фонд за жените и гражданско обединение „Равни БГ" организират дискусия „Демокрация и човешки права днес: дискусия с гражданското общество в България".  Събитието цели да предложи платформа за диалог, където да бъдат обсъдени предизвикателствата пред прогресивния..

публикувано на 14.11.19 в 08:51