Здравният министър нареди проверка на смъртта на едноседмично бебе в Пловдив

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев назначи проверка по случая с бебе на 8 дни, починало в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив. Новороденото е било докарано в тежко състояние в Спешния сектор на болницата в Асеновград, три дни след изписването на родилката.

Бебето е било със затруднено дишане, а лекарите са открили мляко в трахеята. След извършване на необходимите спешни процедури, детето, придружено от лекарски екип с линейка е било транспортирано към Пловдив. По пътя обаче то е починало. 

Според управителя на болницата д-р Иван Червенков раждането на бебето е преминало нормално и след пет дни престой то е изписано напълно здраво. По думите му вече е извършена проверка на цялата документация по случая, като не са открити нарушения. Най-вероятно ще бъде извършена аутопсия, за да се установи конкретната причина за смъртта. До момента няма предявени обвинения от страна на родителите.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Володимир Зеленски

Зеленски поиска депутати да се подложат на детектор на лъжата

Украинският президент Володимир Зеленски призова депутатите от финансовата комисия в парламента да си направят тест с детектор на лъжата, заради обвинения във вземане на подкупи, предаде АП, цитирана от БТА. В свое изявление Зеленски посочва, че по този начин депутатите, замесени в корупционен скандал, могат да докажат невинността си...

публикувано на 23.10.19 в 22:12

Хиляди чилийци излязоха на протест в Сантяго и други градове

Хиляди чилийци изпълниха улиците на Сантяго и други градове днес в първия ден от обща стачка, засилвайки натиска над президента Себастиан Пинераслед дни на безредици, в които загинаха поне 18 души. Студенти, преподаватели и държавни служители напуснаха работа след призив на най-големия профсъюз, игнорирайки пакета от мерки, обявен от Пинера в..

публикувано на 23.10.19 в 22:03

В Долна Митрополия отбелязаха 60 години висше авиационно военно образование

„Приемственост на поколенията“ - под това мото в Долна Митрополия се проведе първа по рода си среща, която отбеляза 60-годишнината на висшето авиационно военно образование в България. Инициативата е на Българската астронавтична федерация с председател член-кореспондент проф. д.н. Петър Гецов. В аулата на сегашния факултет „Авиационен“..

обновено на 23.10.19 в 21:49

Бени Ганц получи мандат за съставяне на кабинет в Израел

Бившият шеф на Генщаба на Израел получи днес официален мандат за съставяне на правителство, но пътят към отстраняване от власт на дългогодишния премиер Бенямин Нетаняху няма да е лесен, коментира Ройтерс. След избори без ясен победител през април и септември номинацията на Ганц бележи първия път от 2008 г., когато някой друг освен Нетаняху е..

публикувано на 23.10.19 в 21:36
Стотици излязоха на пореден протест в София срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

"Марш за право и свобода" в София срещу кандидатурата на Иван Гешев за гл. прокурор

От Инициатива „Правосъдие за всеки“ ще поискат от президента Румен Радев да не финализира процедурата за избор на нов главен прокурор, ако утре единственият номиниран Иван Гешев получи подкрепата на мнозинството във Висшия съдебен съвет. Тази вечер в центъра на София се проведе петият поред „Марш за право и справедливост“ срещу номинацията..

обновено на 23.10.19 в 21:10

Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.  Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома, "Новинарски час" представя на слушателите главните събития от деня, като им дава възможност да чуят..

обновено на 23.10.19 в 20:48

Увеличават се кандидатите за шофьорска книжка, които не могат да вземат теорията

Пропуски в теоретичното обучение на младите шофьори отчитат от Министерството на транспорта.  От там посочват, че се увеличава броят на кандидатите за шофьорска книжка, които не издържат теоретичния изпит при първите три явявания. За да се спре практиката на пътя да излизат неподготвени шофьори, трябва да се прилагат непопулярни мерки, казаха..

публикувано на 23.10.19 в 20:05