Кризата в БНР, скандалът в „Референдум“ на БНТ, новата партия на Слави Трифонов – акценти от седмицата

Медицинските сестри продължават да воюват за по-високи заплати.
Снимка: Стоян Радев

За кризата в БНР и разделителните линии, за скандала в БНТ и предаването „Референдум“,  припомняме в днешното издание на Седмицата на бързи обороти.

На прага сме да узнаем новия бюджет на страната, в ситуация, в която медицинските сестри воюват за по-високи заплати, а синдикатите излизат на протест.

Роди и новата партия на Слави Трифонов, която иска справедливост.

Подробностите за събитията в България през изминалата седмица може да чуете в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

90 балона с мисли на Радичков литват към небесата

Утре се навършват 90 години от рождението на Йордан Радичков. Писателят ще бъде почетен с различни прояви в Монтана (родом той е от близкото село Калиманица). Планирани са краеведска конференция и документална изложба. Днес, в двора на училището, което носи неговото име, ще се съберат деца, за да рисуват врабчетата от света на Радичков...

публикувано на 23.10.19 в 10:43

Изложбата "Чернобил - 33 години тишина“ - снимки от призрачния Припят

"Чернобил - 33 години тишина“ е озаглавена експозицията, която може да бъде разгледана до края на месеца в столичната галерия „Сан Стефано“. Автор на снимките от Припят е фотографът Милен Цветанов. Изложбата се състои от 33 кадъра, които показват територията около Чернобилската централа 33 години след най-голямата за човечеството атомна..

публикувано на 22.10.19 в 15:33

Милена Павлова: Училищните библиотеки могат да бъдат COOL

Проектът “Spirit трансформации – COOL библиотеки“ цели да превърне училищните библиотеки в място, в което децата искат да отидат. Лесно ли е да убедим децата да четат “Със сигурност не е лесен процес и може би процес е точната дума в случая, тъй като изисква дългосрочни усилия. Кампанията "Трансформации. COOL Библиотеки"..

публикувано на 22.10.19 в 11:20

Явор Райчев: Протестите в Каталуния са с много дълбоки причини

„Определено нещата в последните няколко дена започнаха да стават по-мирни“, каза пред БНР специалистът по международни отношения Явор Райчев за протестите в Каталуния. „Въпреки това протестите продължават и моята прогноза е, че ще продължат още седмица“, каза той в предаването „Нещо повече“ на програма „Хоризонт“. Защо се стигна до..

публикувано на 21.10.19 в 18:13
Станислав Георгиев

Балкански маратон с кауза през Букурещ и София

Благотворителният утрамаратон  " 1000 km Balkan Charity Challenge ", започнал от румънската столица Букурещ на 19 октомври, ще пристигне в България на 22 октомври. Очаква се това да се случи около 16 часа пред храма "Света Неделя" в София.  За 11 дни участниците ще изминат 1050 км, два пъти ще преминат Дунава и Стара планина. През първите четири..

публикувано на 21.10.19 в 16:11
Община Кърджали

Расте броят на заселващите се в Кърджали

В Кърджали регистрират сравнителна устойчивост на броя на населението, но не заради повече раждания, а поради увеличаване на хората, които се заселват в района. Изследване на Експертния клуб за икономика и политика показва, че за 10 години броят на местните жители е намалял само с 87 души. Подобна тенденция се наблюдава и в други общини..

публикувано на 21.10.19 в 14:40

"Следващото поколение” - съкровен поглед към спасяването на евреите

На 23 октомври Пловдив ще бъде домакин на световната премиерата на документалния филм "Следващото поколение”. В него главни герои са известни личности от Израел, наследници на  спасени български евреи. Пълнометражният документален филм на режисьорите Ния Александрова и Айелет Хелер пречупва историята през неразказани лични и емоционални истории..

публикувано на 21.10.19 в 14:35