Представят разработки по електроника и роботика на учащи се в Горна Оряховица

Горна Оряховица
Снимка: Фейсбук

46 ученически и студентски колектива от цялата страна ще представят в Горна Оряховица своите разработки в областите на електрониката и роботиката. 

В двудневното изложение, което има конкурсен характер, ще бъдат показани роботи, дронове, 3D принтери, роботизирани ръце, електрически автомобили и хуманоиден робот.

Това е единственият подобен форум у нас, който събира млади технически гении, които демонстрират своите иновации и разработки.

Целта е да се даде възможност за популяризиране и изява на творческите търсения на ученици и студенти, и да се засили връзката с бизнеса, подчерта организаторът на форума Владимир Григоров:

„Такива неща, които минават през нашето изложение, могат да намерят практическо приложение“.

Изложението се провежда за четвърти път. В тазгодишното издание ще има демонстративни уроци за деца, поясни Десислава Коцева от организаторите:

„Да програмират робот, да си направят игра и реално могат да станат от потребители в създатели“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33