Преглед на българския печат

Снимка: Ани Петрова

Делът на неплатените битови сметки расте, четем на първата страница на в. „Сега“. Задлъжнялостта на българите към банките намалява, но расте тази към фирмите за бързи кредити и за доставка на ток, вода и парно. Това показва цитиран от изданието анализ на Асоциацията на колекторските агенции в България за първите шест месеца на годината.

Длъжникът - мъж на 30 години, зодия Рак, отбелязва по темата „Труд“. Колекторски фирми издирват 570 хиляди българи, които не плащат навреме. 815 лева е средната забавена сума, уточнява вестникът.

Вместо морските обекти удариха всички сергии в държавата с нова такса от хиляда лева, пише „24 часа“. Войната на бившия вицепремиер Валери Симеонов за премахване на плажните дискотеки и магазинчета с гащи, която все още е далеч от приключване, е на път да удари масово малкия и средния бизнес у нас, допълва вестникът. Най-късно догодина всеки притежател у нас на будка за вестници или сергия за сладолед трябва да поиска от общината ново разрешение за поставяне, при което трябва да представи индивидуален проект. Такъм може да се изкара срещу сума от 500 до хиляда лева.

60 хотела със загуби от фалита на „Астрал Холидейз“, туроператорът бавил плащания по половин година, научаваме от водещата страница на „Монитор“. Браншът иска 10 милиона евро за плащане на 1500 чартъри. Вестникът цитира Калин Драганов от Асоциацията на туроператорите, според когото „Астрал Холидейз“ са бавили плащанията си към хотели по половин година.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33