"Подари приказка" на дете в нужда

Снимка: БГНЕС

Остава по-малко от седмица до края на кампанията „Подари приказка“.

Ръководителят Оля Георгиева оцени кампанията като много успешна. До момента сме получили над 300 книжки и играчки, посочи тя в предаването „Преди всички“ и добави:

„Събираме нови и стари книжки и играчки за деца в нужда. Това са деца, родени в семейства, които имат финансови затруднения. Кампанията е част от наш проект, на Фондация „Тръст за социална алтернатива“, който се казва „Заедно - здраво бебе, здраво бъдеще“. В този проект ние работим със семейства в икономически неравностойно положение, които очакват първото си дете. Имаме ежеседмични срещи с тези семейства от началото на бременността до навършването на 2 години на децата“.

Проектът е насочен не само към децата и тяхното развитие, но и към майките, отбеляза още Георгиева и обясни:

„Ако са прекъснали училище, за да могат да родят своето първо дете, да се върнат към училище или да се върнат към пазара на труда. Програмата има цялостен ефект върху семейството“.  

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33