Румен Радев: България да води много по-агресивна политика в туризма

България трябва да води една много по-агресивна политика по отношение на туризма, на рекламирането на страната навън, заяви днес в Смолян президентът Румен Радев.

„Мога да ви кажа, че България трябва да води една много по-агресивна - ще го кажа откровено, агресивна политика по отношение на туризма, по отношение на рекламирането на България навън. Изоставаме от редица наши, и то съседни държави. Това, което те правят като рекламна кампания навън, е много по-силно от това, което ние вършим, така че то всичко е национален интерес - икономиката е национален интерес, и сигурността е национален интерес. Ако броим това за част от националния интерес - да, трябва по-агресивно да отстояваме нашите позиции“.

Държавният глава посети днес 101-ви алпийския полк в Смолян. По думите му военнослужещите от полка са подготвени и високомотивирани. Високите цели и предизвикателните условия изграждат много стойностни хора с мотивация, с характер, това са хората от 101-ви Алпийски полк. 

По негова оценка това се доказва от участието им в множество учения, включително и международни, мисии зад граница и мисии за помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Според президента Радев това е полк с богати традиции, които се развиват непрекъснато.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33