Започва модернизацията на отсечката Видин - Ружинци

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова
Снимка: БГНЕС

Започва модернизацията на над 54 километра от пътя между Видин и Ботевград, в отсечката Видин - Ружинци. За да стартира изпълнението на проекта, правителството увеличи размера на ангажиментите за разходи на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. При реализацията на проекта ще се прилага нова схема на плащане. Тя предвижда цялата сума да се разплати на изпълнителите след приключване и приемане на строителството. Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова заяви:

"С това решение днес Агенция "Пътна инфраструктура" има вече възможност да сключва договори и да започне реалното строителство. До 2022 г. тези пътни отсечки да бъдат изградени".

Отсечката Видин - Ружинци в по-голямата си част ще бъде с габарит на автомагистрала, включващ две ленти за движение в посока, аварийна лента, банкети и разделителна ивица. В определени участъци е предвидено и изграждането на трета лента.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33