Екоактивисти блокираха входа към Би Би Си в Лондон

Активисти на движението „Бунт срещу унищожението“ блокират входа към Би Би Си в Лондон.
Снимка: Ройтерс

Активисти на движението „Бунт срещу унищожението“ блокираха входа към Би Би Си в Лондон днес сутринта, което затрудни служителите на корпорацията да отидат по работните си места.

Протестиращите опънаха голям транспарант пред входа с искане корпорацията да прекрати мълчанието си за климатичните промени.

Мнозина бяха дошли и с лепенки през устата си като намек, че са им отнети гласовете. 

Един от журналистите, занимаващ се финансови въпроси, Пол Люис, написа в социалната мрежа Туитър: „Никой не може да влезе, никой не може да излезе. Напълно сме изолирани и от двете страни“. 

По данни на полицията след пет дни на протести в Лондон арестуваните са около 1200. Началникът на полицията в британската столица Кресинда Дик заяви вчера, че протестите са напълно неоснователни и безотговорни в стремежа им да блокират центъра на града. 

Вчера активист на „Бунт срещу унищожението“ се покачи на самолет на летище Ландън Сити. Протестите започнаха в понеделник и се очаква да продължат две седмици.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59