Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Митов: Три месеца е кратък срок, а много неща трябва да се свършат

Антон Митов в студиото на "Хоризонт"
Снимка: Иван Русланов

Много тежка работа ме чака. Тепърва ще имам притеснения. Ние сме приятели с господин Костов. Аз обаче, за разлика от него, съм от 1977-ма година в това радио. Само и.д. генерален директор не съм бил!

Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ новият временно изпълняващ длъжността „генерален директор“ на БНР Антон Митов. Той е завършил „Журналистика“ и работи в БНР от 1977-а година, преподавал е в НБУ. От 2013 година е директор на дирекция „Мултимедийни програми“, а от 2016-а - на дирекция „Архивен фонд“

Първото, което ще направи в петък, когато встъпи в длъжност 

„Трябва да си поговоря с екипа, с който ще управлявам - екипът на господин Костов. Чака ни приемане на бюджета, отчет - неща, важни за развитието на Радиото. Ще търся вариант за диалог... Приех навремето да стана директор на Архивния фонд, защото дигитализацията на музиката, което притежава и която произвежда Радиото, е нещо основно. Аз съм с невероятна симпатия към музикалните състави в Националното радио, защото това е едно национално богатство“.

За стила на управление

Митов заяви, че ще работи "при отворени врата", така че хората да имат достъп до него и ще заложи на „диалог, разговори, аргументи и ще моля за помощ“:

„Разбира се, нямам друг избор. Още повече, че три месеца е много кратък срок, а за тези три месеца има много неща, които трябва да се свършат".

„Аз съм работил с по-голямата част от това радио, имал съм общуване. Винаги диалогът при мен е по-внимателен, да се държа с хората не като старшина, а като приятел“.

Изборът на нов директор на програма „Хоризонт“

"Не съм сигурен, че трябва да се провежда този конкурс точно в рамките на тези три месеца"

Новият и.д. генерален директор е бил „много приятно изненадан“ от единодушния избор на СЕМ и заяви, че ще работи, за да оправдае доверието им.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Лазарова

Ива Лазарова: Ако изборите са "2 в 1", много е важно да се говори за начина, по който ще се гласува на машините

Около 106 милиона са стрували парламентарните изборите през 2023 година . Това съобщи пред БНР  Ива Лазарова, Институт за развитие на публичната среда. " Това включва видеонаблюдение, работа на машинните устройства, транспорт, логистика и организация на изборния процес. Най-скъпите избори през последните години бяха местните през есента..

публикувано на 28.03.24 в 11:15

"Булгаргаз" поиска природният газ да поскъпне с 2% през април

"Булгаргаз" запазва прогнозата и поиска природният газ да поскъпне с около 2% през април. Това стана ясно по време на откритото заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за цените на синьото гориво. Окончателно решение ще бъде взето на 1 април. За разлика от март, когато поевтиняването на синьото гориво беше значително,..

публикувано на 28.03.24 в 11:07

Гърция най-бедна в ЕС след България - дебати по вот на недоверие срещу Мицотакис

Продължават дебатите в парламента в Атина по вота на недоверие срещу правителството на Кириакос Мицотакис. За първи път консерваторите са в "обяснителен режим" срещу обединената цяла опозиция, коментират анализатори. Обсъждат се теми от различни сектори - от опити да се прикрият виновните политически лица за железопътната катастрофа, която..

публикувано на 28.03.24 в 10:54
Огнян Минчев

Огнян Минчев: Навлизаме във все по-дълбока политическа криза

Политическата сила на Румен Радев нараства в конкретната ситуация , въпреки обстоятелството, че променената Конституция ограничава възможностите за неговия избор за служебно правителство. Това заяви пред БНР политологът проф. Огнян Минчев. Според него президентът ще се опита да овладее тази ситуация , дори с риска да пропусне определени..

публикувано на 28.03.24 в 10:31
Павела Митова

ИТН с критика към МС за решението Министерството на енергетиката да изкупи дълговете на "Топлофикация - София"

С декларации започна заседанието на Народното събрание. Павела Митова от "Има такъв народ" критикува вчерашното решение на правителството, с което Министерството на енергетиката получава близо 1 милиард и 600 милиона лв. от държавния бюджет, за да изкупи дълговете на "Топлофикация София" към Българския енергиен холдинг и "Булгаргаз":..

публикувано на 28.03.24 в 10:30

Сигнал за бомба и в Съдебната палата в София

Сигнал за бомба и в сградата на Съдебната палата. Той е подаден в 9 часа в четвъртък. По-рано такъв сигнал е  получен и на електронната поща на СУ "Свети Климент Охридски ". И на двете места текат проверки, като за момента не е открито нищо обезпокоително. Сигнал за бомба в Софийския университет вдигна полицията на крак

публикувано на 28.03.24 в 10:05

Рециклирането в България: Проблем са инфраструктурата и отпадъците от домакинствата

Качественото събиране на отпадъците и качественото им рециклиране са основните пътища за изпълнение на целите на Европейския съюз (ЕС), свързани с отпадъците от опаковки и влагането на рециклирано съдържание в тях. Това заяви Цветанка Тодорова, председател на Българска Асоциация "Полимери". Във връзка с предстоящото приемане на Регламента за..

публикувано на 28.03.24 в 09:35