Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов обвини Радев в предизборна агитация

Какво по-хубаво от това да гласуваш за тези, които считаш, че ще те управляват добре, каза премиерът

| обновено на 27.10.19 в 14:37
2
Министър-председателят Бойко Борисов гласува в 78-о училище в Банкя
Снимка: Ани Петрова

Премиерът Бойко Борисов обвини президента Румен Радев, че с изказването си тази сутрин по повод избора от ВСС за нов главен прокурор е подвел избирателите и е направил предизборна агитация:

"Когато говориш за върховенство на закона, трябва да го спазваш първо ти, да даваш личен пример. Това не е ли агитация? Когато говориш за лидера на една партия, показва, че не си равно отдалечен. А когато изричаш и неистини, по този начин подвеждаш избирателя - второ нарушение. Когато променяхме законите, ВСС беше от 24 човека - избран. От тези 24 човека - 11 са от парламентарната квота - целия парламент".

Премиерът Борисов каза още, че след изборите законът ще бъде променен, така че да отпадне възможността да се номинира партиен кандидат.

Министър-председателят заяви, след като гласува в 78-о училище в Банкя, че се надява на голяма избирателна активност.

„Хората сами решават съдбата си. Днес е много хубав празник – църковен и за демокрацията. Какво по-хубаво има от това да отидеш и да си дадеш гласа за тези, които считаш, че ще те управляват добре. Това е най-ценното“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Радев за избора на Гешев: Няма да действам под натиск от която и да е страна

„Няма да действам под натиск от която и да е страна“, заяви днес президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали ще подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. „Длъжен съм да се запозная с всички документи, разбира се, но..

публикувано на 27.10.19 в 11:15
ВИЖТЕ ОЩЕ

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент...

публикувано на 24.04.24 в 04:18

Президентски избори в Северна Македония

Избори за президент има днес в Република Северна Македония. За доверието на гласоподавателите се борят седем претенденти,  сред които настоящият държавен глава Стево Пендаровски и министърът на външните работи Буяр Османи. За първи път албанската опозиция в..

публикувано на 24.04.24 в 04:06

В Италия заловиха крадец, маскирал се като Мики Маус

В Милано е задържан крадец, който дълго време обирал хора, маскиран като Мики Маус. Действал маскиран като Мики Маус заедно с предполагаемият си съучастник, дегизиран като Мини - и двамата герои  от прочутите  анимационни  филми на Дисни.  Подвизавал се..

публикувано на 24.04.24 в 03:49

Започва Световната имунизационна седмица

Днес започва Световната имунизационна седмица, организирана от СЗО. Този път събитието е посветено на 50-годишнината на Разширената имунизационна програма, която има ключово значение за ваксинирането на милиони деца по света. През последните години обаче..

публикувано на 24.04.24 в 03:27
Димитър Главчев

Служебният премиер ще се срещне с представители на земеделците

Служебният премиер Димитър Главчев и новоизбраният министър на земеделието Георги Тахов ще се срещнат с представители на земеделския бранш.  Очаква се на срещата да присъства и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, а в предварителния..

публикувано на 24.04.24 в 03:07

Пореден протест заради качеството на водата в Брестовица

Жители на пловдивското село Брестовица организират пореден протест заради качеството на водата в пловдивското село, която от 4 години е замърсена с манган и е негодна за ползване.   В  края на работния ден те ще блокират Околовръстния път на Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 02:31
село Роза, община Тунджа

Започва работата по проекти от инициативата "С Тунджа в сърцето"

В 14 села на община Тунджа започва осъществяването на проекти по гражданската платформа „С Тунджа в сърцето“. Предстои кандидатстването и по втория етап на инициативата през юни.   За реализацията на проектите са заделени 30 хиляди лева от общинския..

публикувано на 24.04.24 в 02:25