Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От януари „Български пощи“ започват да разпространяват печатни издания

Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

След средата на януари 2020 година „Български пощи“ ще се включат в разпространението на печатни издания на територията на цялата страна. Това обяви на пресконференция днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Той допълни, че пунктовете за продажба на дребно са около 6-7 хиляди в това число не само сергии, но и бензиностанции, търговски вериги и МОЛ-ове. Росен Желязков подчерта още, че „Български пощи“ нямат амбицията да се превърнат в монополист на пазара.

„В момента има около 50-60 дистрибутора, така че „Български пощи нямат нито амбицията, нито желанието да се превърнат в монополист на пазара. Тази задача, която е поставена, произтича от необходимостта да се диверсифицират доставките на печатни изделия. Всеки един издател трябва да има възможността да прецени кой дистрибутор най-добре отговаря на неговите виждания и на неговия икономически интерес при ценообразуването на стойността на печатната медия, която подлежи на дистрибуция. Цената на дистрибуцията съставлява отстъпка от продажната цена на дребно на съответното издание. Тази цена варира между 30 и 35%. Обхваща както разпространението, така и продажбата на дребно“, каза Желязков.

Желязков допълни, че разпространението от „Български пощи“ на печатни издания ще обхване цялостната логистична верига. Това са около 3500 доставки ежедневно. И в момента пощите работят по разпространението на писма и колетни пратки в цялата страна и притежават човешкия ресурс да се включат и в дистрибуцията и на вестници и списания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Поскъпват услуги на „Български пощи“

От днес „Български пощи“ повишават с до 20% цените на някои от услугите си : кореспондентски пратки, печатни произведения и малки пакети „със и без предимство“ за страната, предаде БГНЕС. Това е услугата, според която пратките се доставят по възможно..

публикувано на 01.11.19 в 08:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Арогантен милиардер": Австралия критикува Илон Мъск за кадри от нападение в Сидни

Технологичният милиардер Илон Мъск се нахвърли върху Австралия заради опитите ѝ да забрани кадри от намушкването с нож в църква в Сидни да бъдат разпространявани в социалната си мрежа "Екс", предаде ДПА. В понеделник вечерта австралийският съд..

публикувано на 23.04.24 в 13:42

Румъния се подготвя за въвеждане на задължителна военна служба

Румъния дискретно се готви за повторно въвеждане на задължителната военна служба, предава "Диджи24", цитирана от БТА.  В свой материал по темата медията отбелязва, че въпреки че от две години има война на границата, а бюджетът на Министерството на..

публикувано на 23.04.24 в 13:41
Васил Божков

Хазартното дело срещу Васил Божков влезе в съда

Така нареченото "хазартно дело" срещу Васил Божков вече е в съда.  След над четири години разследване прокуратурата внесе обвинителен акт за участие в организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления срещу Божков и още..

публикувано на 23.04.24 в 13:40
Румен Спецов

Шефът на НАП призова за нулева толерантност към агресията

За нулева толерантност към агресията, призова изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод  медийни публикации, според които  служител на агенцията е заплашен с оръжие  в столичния кв. „Хаджи Димитър“, съобщават от ведомството. От там..

публикувано на 23.04.24 в 13:16

Атанас Чобанов: Случаят с Димитър Стоянов е провокация

" Нито има изстрел, нито има агресия от страна на Димитър – той се е защитавал ". Това каза пред БНР главният редактор на сайта за разследваща журналистика Bird.bg Атанас Чобанов, след като журналистът Димитър Стоянов беше задържан. П ричината..

публикувано на 23.04.24 в 13:12
Елена Йончева

Йончева приема номинацията за евродепутат от ДПС - Благоевград

Елена Йончева обяви, че приема номинацията на ДПС - Благоевград за кандидат за евродепутат. Пред БТА тя посочва, че това е признание за всичко, което е постигнала в Европейския парламент за България.  Евродепутатът Илхан Кючук обясни..

публикувано на 23.04.24 в 13:07

Гърция: Опозицията критикува кабинета за "вредната" икономическа политика

Европейската агенция Евростат поставя Гърция сред страните с най-висока инфлация на хранителните стоки и горивата на фона на призиви на опозицията правителството да намали данъците. Гръцката опозиция атакува правителството на Кириакос..

публикувано на 23.04.24 в 13:01