Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК: Лидерът на ВМРО–Петрич заема мястото на Атанас Стоянов в парламента

Снимка: BGNES

Централната избирателна комисия реши, че лидерът на общинската организация на ВМРО в Петрич Стоян Божинов ще заеме мястото в парламента на досегашния депутат Атанас Стоянов, който беше избран за кмет на Сандански.

Така Стоян Божинов става народен представител в 44-то Народно събрание от листата на коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" от Първи изборен район - Благоевградски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Очаква се Румен Радев да одобри Даниел Митов за външен служебен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предлага Даниел Митов за служебен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров. Това става ясно от съобщение на пресслужбата на Министерски съвет. Предложението трябва да бъде одобрено от президента Румен Радев. Предложението на Димитър Главчев за рокада в Министерство на външните работи идва..

публикувано на 16.04.24 в 07:19
проф. Милко Палангурски

Проф. Милко Палангурски: Имаме комплекс за подарена държавност

"Последно действащият парламент се превръща в предизборен орган. Безсмислено е в една парламентарна държава парламентът дълго време да отсъства, но качеството на политическия живот може да изкористи тази идея ." Това мнение изказа пред БНР във връзка с последните конституционни поправки проф. Милко Палангурски, историк от Великотърновския..

публикувано на 16.04.24 в 06:54

Евродепутатът Илхан Кючюк ще бъде отличен с престижна международна награда

Днес в Рим българският евродепутат Илхан Кючюк, член на групата "Обнови Европа" и съпредседател на АЛДЕ, ще бъде награден с международната награда "Джовани Малагоди", учредена от фондацията "Луиджи Ейнауди". Тържеството е организирано в "Sala Zuccari" на италианския Сенат. Фондация "Луиджи Ейнауди" ще връчи първото издание на международната награда..

публикувано на 16.04.24 в 05:31
Лондон

Редица поправки в законопроекта за Руанда бяха отхвърлени от Камарата на общините

Във Великобритания депутатите в Камарата на общините отхвърлиха поредица от поправки на лордовете към правителствения законопроект за Руанда. Планът за изпращане в Руанда на някои търсещи убежище на Острова продължава да среща пречки в парламента, откакто беше обявен за първи път през април 2022 година от правителството на Борис Джонсън. Играта на..

публикувано на 16.04.24 в 05:18
Операция по спасяване на мигранти източно от Кипър.

В Кипър отново беше регистрирано масово пристигане на мигранти

Ново масово пристигане на мигранти за четвърти пореден ден отбеляза Кипър, като посрещна две лодки с над 100 сирийци в понеделник вечерта. Те вече попадат по влязлото в сила решение на правителството да спре разглеждането на молби за убежище от сирийски мигранти, съобщиха от вътрешното министерство. С новата група пристигналите в Кипър мигранти по море..

публикувано на 16.04.24 в 04:55

Киев и Москва са били близо до споразумение за корабоплаването в Черно море

Русия и Украйна са били много близо до постигане на споразумение за корабоплаването в Черно море миналия месец, но Киев се е оттеглил в последния момент, съобщи Ройтерс. Агенцията се позовава на четири източника, запознати с въпроса.  Пожелалите анонимност източници информират, че Русия и Украйна са преговаряли два месеца с посредничеството на Турция за..

публикувано на 16.04.24 в 04:41

Рафаел Гроси: Намираме се опасно близо до ядрена катастрофа

"Намираме се опасно близо до ядрена катастрофа" в Запорожието - това предупреди генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси, като критикува неотдавнашните атаки срещу украинската атомна електроцентрала, предаде Франс прес. Комплексът на Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна е окупиран от март 2022 г. от..

публикувано на 16.04.24 в 03:56